Φωτογραφία: Intime

ΕΠΟ

Το who is who των μελών του νέου «υπουργικού συμβουλίου» της ΕΠΟ

12.07.24 | 21:52

Γράφει: Θάνος Μπλούνας

Σε δέκα ημέρες η ΕΠΟ θα εκλέξει τη νέα της διοίκηση που θα έχει τετραετή θητεία.

Μόλις τέσσερα από την απερχόμενη Εκτελεστική Επιτροπή θα είναι και στην επόμενη, όσον αφορά τα προερχόμενα από τις ΕΠΣ, μέλη.

Οι υπόλοιποι επτά δεν ήταν στην προηγούμενη διοίκηση ενώ οι περισσότεροι εξ’ αυτών θα εκλεγούν για πρώτη φορά.

Το monobala.gr παρουσιάζει το «who is who» των προσώπων που αναλαμβάνουν τις τύχες των ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης, γεννηθείς το 1983 θα είναι ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της ομοσπονδίας, αλλά και ο νεότερος από τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Έχει πτυχία οικονομικών και νομικών σπουδών και από το 2008 ήταν στον ΠΑΟΚ αρχικά ως γενικός διευθυντής και στη συνέχεια ως αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Παράλληλα ήταν εκπρόσωπός του (του ΠΑΟΚ) στο ΔΣ της Super League και εκπρόσωπος του συνεταιρισμού στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Ο Κ. Βρακάς είναι πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου. Είχε εκλεγεί στην ΕΕ της ΕΠΟ, επί προεδρίας Ευ. Γραμμένου, όμως παραιτήθηκε πριν ολοκληρωθεί η θητεία του. Υπήρξε μέλος του ΔΣ του ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας. Στην ΕΠΟ θα αναλάβει το κομμάτι των Εθνικών Ομάδων. Λέγεται ότι αυτός έκανε τις συζητήσεις για την συνεργασία με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Π. Καρράς είναι πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας από το 2006. Θα εκλεγεί για πρώτη φορά στην Ε.Ε. Υπήρξε διαιτητής ποδοσφαίρου και μέλος του τοπικού ΣΔΠ. Είναι συνταξιούχος αστυνομικός.

Ο Δ. Κουπτσίδης εξελέγη στην Ε.Ε. το 2017. Αυτή θα είναι η τρίτη θητεία του. Είναι πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών, πτυχιούχος της σχολής τεχνολογίας και δασοπονίας Λάρισας και το επάγγελμά του είναι εργολήπτης «δημοσίων έργων πρασίνου».  Έχει ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και διατέλεσε νομάρχης Γρεβενών από το 2007 έως το 2010. Είναι μέλος της επιτροπής ασφάλειας της UEFA.

O Δ. Μπουχλαριώτης είναι πρόεδρος της ΕΠΣΝ Λάρισας και μέλος της απερχόμενης Ε.Ε. Έχει πτυχίο γεωπονίας από το ΑΠΘ και είναι επιχειρηματίας. Πρόεδρος μονάδας παραγωγής, εκτροφής και τυποποίησης χοιρινού κρέατος και ιδιοκτήτης δύο σούπερ μάρκετ.

Ο Στ. Σαρηγιαννίδης είναι πρόεδρος της ΕΠΣ Χαλκιδικής και εργάζεται ως δημοτικός υπάλληλος. Θα εκλεγεί για πρώτη φορά.

Ο Β. Σιδέρης είναι πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας και το επάγγελμα του είναι φυσικοθεραπευτής. Θα εκλεγεί για πρώτη φορά. Από φέτος κατέχει το αξίωμα του αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου στους τομείς της παιδείας και του αθλητισμού.

Ο Ν. Τζώρτζογλου, παρότι είναι από το 2002 πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου θα εκλεγεί για πρώτη φορά στην ΕΠΟ. Υπήρξε πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Εργοτέλη έως το 2008. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής νομού Ηρακλείου με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Αστ. Τόκας είναι πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας και θα εκλεγεί για πρώτη φορά ως τακτικό μέλος. Δηλώνει ελεύθερος επαγγελματίας.

Τα ίδια ισχύουν και για  τον πρόεδρο της ΕΠΣ Έβρου, Π. Χατζημαρινάκη, ο οποίος έχει ασχοληθεί ως σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού στην περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας.

Ο Γ. Χατζησαρόγλου, πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, δηλώνει «ιδιοκτήτης παραγωγής ενέργειας». Εκλέγεται από το 2017 στην ΕΕ της ΕΠΟ. Αυτή θα είναι η τρίτη θητεία του.

Η Β. Δημητρακοπούλου θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα εκλεγεί στην Ε.Ε. της ΕΠΟ. Ασχολείται από το 1997 με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ηλείας. Είναι σύζυγος του προέδρου της ΕΠΣ Ηλείας. Αρ. Κουλούρη, άμισθη σύμβουλός του, υπεύθυνη γραμματειακής υποστήριξης και πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣΗ.