Φωτογραφία: Intime

Διεθνή

«Για απάτη εξαγοράς δύο πτυχίων» κατηγορείται ο Λεβαντόφσκι

13.07.24 | 10:52

Για απάτη που αφορά την απόκτηση δύο μεταπτυχιακών πτυχίων κατηγορείται ο σούπερ σταρ της Πολωνίας, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Παρασκευής (12/7).

Σύμφωνα με το Gazeta Scqip,  αλλά και το TVP World, το όνομα του επιθετικού των Καταλανών εμφανίζεται σε μια μακρά λίστα που ερευνά η αστυνομία κι αφορά το «εμπόριο» πτυχίων. «Υπάρχει η υποψία ότι αποφοίτησε δύο φορές από ιδιωτικό πανεπιστήμιο στο Λοτζ, αν και δεν εμφανίστηκε ποτέ στις εξετάσεις», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στο επίκεντρο αυτής της διαμάχης βρίσκεται ένας πρώην αθλητικός διευθυντής με το όνομα Ζμπίγκνιεφ Δ., αλλά το άτομο που έθεσε υπό αμφισβήτηση τον αρχηγό της εθνικής ομάδας της Πολωνίας ήταν μια πρώην καθηγήτρια, η οποία επιβεβαίωσε ότι ο παίκτης δεν εμφανίστηκε στις εξετάσεις της.

Ως εκ τούτου, υποψιάζονται ότι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αγόρασε το πτυχίο του από ιδιωτικό πανεπιστήμιο στο Λοτζ.

«Γράφω με όλη μου την ευθύνη ότι δεν “πέρασε” δύο εξετάσεις μαζί μου. Ανακάλυψα τα πάντα κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ως μάρτυρας σε αυτήν την αηδιαστική υπόθεση», ανέφερε η Μπάρμπαρα Μροζίνσκα, σε δημοσίευση στο X στις 7 Ιουλίου.

Εκτός από αυτά τα δύο πτυχία που αμφισβητούνται, η ακαδημαϊκή καριέρα του Λεβαντόφσκι περιλαμβάνει επίσης ένα μεταπτυχιακό στη φυσική αγωγή που απέκτησε στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, ενώ χρειάστηκε 13 χρόνια για να τα ολοκληρώσει.

Στην πραγματικότητα, ο χρόνος αυτός δικαιολογήθηκε από τη συνύπαρξη ανάμεσα στο ξεκίνημα της επαγγελματικής του δραστηριότητας και της ακαδημαϊκής του καριέρας, κάτι που ενισχύει τις υποψίες της έρευνας, που αμφισβητεί πώς ο παίκτης είχε χρόνο να εργαστεί σε δύο μεταπτυχιακά, όταν ήδη είχε ένα στα χέρια του.

Τέλος, ο πολωνικός τύπος προσθέτει ότι οι δικηγόροι του παίκτη έχουν ήδη ξεκαθαρίσει την απόλυτη συνεργασία με τον πελάτη του, ως προς τη διαλεύκανση της υπόθεσης.