Ο Ντι Μαρία Φωτογραφία: Intime

Διεθνή

Ντι Μαρία: «Υπάρχει απόσταση μεταξύ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο»

13.07.24 | 16:44

Ο Άνχελ Ντι Μαρία παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στη «L’ Equipe», όπου κατά κύριο λόγο έκανε αναδρομή στην πλούσια και γεμάτη τίτλους καριέρα του.

Ο 36χρονος σταρ θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με την Αργεντινή στον τελικό του Copa America κόντρα στην Κολομβία, με τον έμπειρο εξτρέμ να αναφέρεται επίσης και στο δίλημμα για τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αργεντινός σταρ

«Έχω την ικανοποίηση να λέω στον εαυτό μου ότι έχω παίξει για όλους τους συλλόγους. Όταν έφτασα στην Μπενφίκα υπήρχαν σπουδαίοι παίκτες και κατέληξα να βρω τη θέση μου. Όταν έφτασα στη Ρεάλ Μαδρίτης υπήρχαν απίστευτα αστέρια και κατέληξα να παίζω, ακόμα και όταν υπήρχαν ο Μπενζεμά, ο Μπέιλ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο…

Βρήκα τη θέση μου στη μεσαία γραμμή, δίπλα στον Μόντριτς και τον Τσάμπι Αλόνσο. Το ίδιο όταν πήγα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή στην Παρί με τον Μέσι, τον Εμπαπέ και τον Νεϊμάρ.

«Έκανα τη δουλειά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό είναι που μένει. Πάντα έπαιζα με παίκτες που ήταν πιο σημαντικοί από εμένα. Με τη δουλειά μου και την αφοσίωσή μου, επιμένοντας και χωρίς ποτέ να τα παρατάω, κατάφερνα πάντα να βρίσκω μια θέση στην αρχική ενδεκάδα».

Όσον αφορά τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε είπε: «Κάποιοι σου μεταφέρουν ένα μάθημα τακτικής, ενώ άλλοι, όπως ο Μαραντόνα, “παίζουν” περισσότερο με το κίνητρό σου. Μου άρεσε πολύ να δουλεύω με τον Μουρίνιο στη Ρεάλ Μαδρίτης μετά τον θρίαμβό του στην Ίντερ το 2010.

Όταν ήρθε ο Αντσελότι δεν είχα παίξει ποτέ σε μια τριάδα μεσοεπιθετικών και επινόησε μια θέση για μένα στην ομάδα του, παρόλο που υπήρχαν σπουδαίοι παίκτες στην ομάδα. Στο τέλος κατέκτησα το Champions League σε μια σπουδαία σεζόν σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Είμαι 36 ετών και εξακολουθώ να μαθαίνω και να προσπαθώ να βελτιώνομαι καθημερινά».

Τέλος, ο Αργεντινός απάντησε και στο γνωστό δίλημμα μεταξύ Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι: «Όλη την ώρα σκέφτονται μόνο τη νίκη. Αλλά, στο τέλος, ο καλύτερος παίκτης είναι αυτός που έχει τις περισσότερες Χρυσές Μπάλες, και ο Μέσι έχει οκτώ. Για μένα, λοιπόν, υπάρχει μια ορισμένη απόσταση μεταξύ αυτού και του Κριστιάνο.

Αφού ανήκουν στην ελίτ για πολλά χρόνια, εξακολουθούν να συζητιούνται σε όλο τον κόσμο, ακόμη και αν τώρα βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σαουδική Αραβία. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο έκανε τη La Liga να μεγαλώσει και έκανε τους πάντες να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο. Με τον Μέσι, οι Αμερικανοί αρχίζουν να ανακαλύπτουν ξανά το ποδόσφαιρο».