Τάσος Μπακασέτας Φωτογραφία: Eurokinissi

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ Λάρνακας 3-1: Νίκη με γκολάρες Μπακασέτα στο ντεμπούτο Μαξίμοβιτς

13.07.24 | 22:54

Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του αναμέτρηση για τη νέα σεζόν στη Λεωφόρο επικράτησε της ΑΕΚ Λάρνακας με 3-1, με τους «πράσινους» να βγάζουν αρκετή ενέργεια στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα.

Ο Τάσος Μπακασέτας ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του φιλικού, καθώς πέτυχε δύο εκπληκτικά τέρματα στο 9′ και στο 51′, με τον Βαγιαννίδη να κάνει το 3-1 στο 86′.

Ο Μλαντένοβιτς με αυτογκόλ στο 85′ μείωσε σε 2-1, ενώ ντεμπούτο με το «τριφύλλι» στο στήθος έκανε ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο είδε αρκετά πράγματα από τους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι ήταν ανώτεροι στα περισσότερα λεπτά του ματς κι έδειξαν πολύ βελτιωμένο πρόσωπο. Επόμενο φιλικό ξανά στη «Λεωφόρο», απέναντι στην Μακάμπι Νετάνια από το Ισραήλ (18/7, 21:00).

«Ζέσταμα» με γκολάρα Μπακασέτα

Ο Παναθηναϊκός πάταγε πολύ καλά στα πρώτα 15-20 λεπτά και είχε την τύχη να προηγηθεί στο σκορ στο 9′.

Η άμυνα της ΑΕΚ Λάρνακας απομάκρυνε την μπάλα, ο Μπακασέτας την υποδέχθηκε υπέροχα με το στήθος και με μία «ρουκέτα» έξω από την περιοχή έκανε το 1-0 για το «τριφύλλι».

Η κυπριακή ομάδα έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 21ο λεπτό, με τον Φακούντο Σάντσες να παίρνει την κεφαλιά σε σέντρα-σουτ του Καμπρέρα και τον Λοντίγκιν να αποκρούει εντυπωσιακά.

Οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο είχαν σε γενικές γραμμές τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο γκολ στο 38′, αλλά το δυνατό σουτ του Τζούρισιτς σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας.

«Οβίδα» Μπακασέτα και 2-0

Ο Τάσος Μπακασέτας γνωρίζουμε πως δεν πρέπει να του αφήνεις καθόλου ελεύθερο χώρο για να σουτάρει και μετά το πρώτο του γκολ στο 9′ ακολούθησε… κι άλλο με τον ίδιο τρόπο στο 51ο λεπτό!

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας κατέβασε την μπάλα και με έναν «κεραυνό» την έστειλε συστημένη στο απέναντι «παραθυράκι» για το 2-0.

Στο 64ο λεπτό επικράτησε μία μικρή ένταση ανάμεσα στον Μπαρτ Σένκεφελντ και τον Μπρούνο Γκάμα, τον πρώην παίκτη του Άρη. Ωστόσο, ο Ολλανδός αμυντικός έμελλε να αντικατασταθεί εκείνη την στιγμή και το περιστατικό έληξε γρήγορα.

Ο Παναθηναϊκός παρά τις μαζεμένες αλλαγές του Αλόνσο στο τέλος ανέβασε ρυθμό, με τους ποδοσφαιριστές που μπήκαν να δείχνουν ορεξάτοι (Μλαντένοβιτς, Αϊτόρ, Μαξίμοβιτς). Από μία συνεργασία των δύο πρώτων, ο Ισπανός βρέθηκε σε καλή θέση για να «εκτελέσει», αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Τρομερό δίλεπτο με δύο γκολ

Η ΑΕΚ Λάρνακας κατάφερε να μειώσει στο σκορ στο 85ο λεπτό σε 2-1. Ο Κλαρισμάριο Σάντος βγήκε στην αντεπίθεση, πλάσαρε τον Ντραγκόφσκι, ο Πολωνός κίπερ απέκρουσε κι η μπάλα από τα πόδια του Μλαντένοβιτς κατέληξε στα δίχτυα του Παναθηναϊκού.

Το «τριφύλλι» είχε άμεση «απάντηση» και με ένα ωραίο γκολ έκανε το τελικό 3-1. Ο Λημνιός κινήθηκε από τα δεξιά και τροφοδότησε τον Βαγιαννίδη, ο οποίος ψύχραιμα «έσκαψε» τον Αλομέροβιτς για το τρίτο γκολ των «πρασίνων».

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ Λάρνακας 3-1

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Λοντίγκιν (65′ Ντραγκόβσκι), Βαγιαννίδης (75′ Κάτρης), Σένκεφελντ (64′ Μαξίμοβιτς), Γεντβάι, Κώτσιρας (65′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Βιλένα (64′ Λημνιός), Μπακασέτας (75′ Αϊτόρ), Μαντσίνι (65′ Ζέκα), Τζούριτσιτς, Γερεμέγεφ

ΑΕΚ Λάρνακας: Αλομέροβιτς (46′ Τούμπας), Καμπρέρα (55′ Σουάρες), Λέδες, Σολ, Ντίμερς, Φαράζ (67′ Σάντος), Γκαρσία (46′ Εκπολό), Μιλίτσεβιτς, Ενρίκες, Σάντσεθ, Γκιούρσκο (56′ Γκάμα)