Φωτογραφία: Ιntime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Άρης: Ενίσχυση εδώ και τώρα

15.07.24 | 11:28

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας του Άρη στην Πτολεμαΐδα ολοκληρώνεται σήμερα (15/7) και μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Ολλανδία, η μόνη κίνηση που έχει γίνει είναι η παραμονή του Χούλιαν Κουέστα.

Εν ολίγοις και εν πολλοίς μετά από διάστημα 49 ημερών από το τελευταίο παιχνίδι της περσινής χρονιάς, η διοίκηση των «κίτρινων» έχουν προχωρήσει μόνο στην υπογραφή νέου συμβολαίου με τον Ισπανό τερματοφύλακα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο Άρης δεν έχει ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του για να δουλέψει ο Άκης Μάντζιος. Το σίγουρο είναι πως ο Έλληνας τεχνικός αναμένει  την άφιξη του Άλβαρο Ζαμόρα, μετά το τέλος του Copa America, αλλά και γενικότερα την άμεση ενίσχυση σε καίριες θέσεις.

Κι αν ο διεθνής Κοσταρικανός επιθετικός αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα στη Θεσσαλονίκη, ερωτηματικό αποτελούν ποιοι θα είναι τα νέα πρόσωπα που θα έχει στη διάθεσή του ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Το σίγουρο είναι πως ο Μάντζιος μετά την μη παραμονή του Λευτέρη Χουτεσιώτη, που μετακόμισε στον Ατρόμητο, χρειάζεται έναν ακόμη τερματοφύλακα. Ενώ σημαντικό πρόβλημα μοιάζει να δημιουργεί η αποχώρηση του Φαμπιάνο Λέισμαν που καταλήγει στην Ελ Καλίτζ του Γιώργου Δώνη. Η επιστροφή του Σωκράτη Διούδη ήταν και φαίνεται να παραμένει στο προσκήνιο παρά την υπογραφή του στη τουρκική Γκαζιαντέπ, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο, ενώ όσον αφορά για τον αντικαταστάτη του Βραζιλιάνου δεν φαίνεται να βρίσκεται αυτή την στιγμή σε προτεραιότητα.

Καθώς οδεύουμε προς την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Super League και έναν μήνα πριν από την σέντρα της πρεμιέρας του, ο Άρης δεν γνωρίζει πως μπορεί να παρουσιαστεί στις δύο πρώτες αγωνιστικές του. Στην πρεμιέρα σίγουρα χωρίς τους τιμωρημένους Σάπι Σουλεϊμάνοφ, Ζαν Ζουλ και Βλάντιμιρ Νταρίντα και ίσως όχι μόνο λόγω της υπόθεσης τιμωρίας για τα μετάλλια του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson με τον Παναθηναϊκό.

Οι περιπτώσεις ενίσχυσης και οι πωλήσεις

Ο Άκης Μάντζιος αναμένει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, μετά και την κατάθεση των σημερινών στοιχείων της νομικής πλευράς της ΠΑΕ για ανατροπή της, ενώ διατηρεί στο προσκήνιο και την πώληση δύο περιπτώσεων, αλλά και το έντονο «φλερτ» με τον Σέρχιο Αραούχο. Οι παραχωρήσεις αφορούν τους Λορέν Μορόν και Μόουζες Οντουμπάτζο. Μέχρι στιγμής για τον 32χρονο Ισπανό πρώτο σκόρερ της Stoiximan Super League δεν υπάρχει πρόταση, αλλά για τον 30χρονο Άγγλο παραμένει ενεργή η πρόταση της ΑΕΚ που κολλάει στα ανταλλάγματα. Συγκεκριμένα στο «όχι» του Πάολο Φερνάντες, σε αντίθεση με τον Ζίνι που δεν δείχνει να είναι αρνητικός.

Σχετικά με τον Αργεντινό επιθετικό και πρώην αρχηγό της ΑΕΚ η προσπάθεια συνεχίζεται. Σε μία λογική υπέρβασης τόσο για την ενίσχυση του ρόστερ του, όσο και για να «ζεσταθεί» ο κόσμος του Άρη εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ενός ποδοσφαιριστή που μπορεί να κάνει τη διαφορά στα αποδυτήρια, αλλά και αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ηγέτη.

Στον Άρη δεν χάνουν την αισιοδοξία τους και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι αν δει κανείς την ενδεκάδα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson με τον Παναθηναϊκό, η μόνη απώλεια είναι του Φαμπιάνο. Αυτό σημαίνει ότι σε πρώτο χρόνο και όσο δεν έχουν υπάρξει άλλες οι θέσεις ενίσχυσης για τις δύο πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος σε περίπτωση ανατροπή της απόφασης των δύο αγωνιστικών έχει να κάνει με τη μεσαία γραμμή. Εκεί δηλαδή όπου θα λείπουνε σίγουρα οι Ζουλ και Νταρίντα μετά την αποβολή τους. Κι όσο για το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι αν ο Άρης θα αναχωρήσει για την Ολλανδία με κάποιο νέο πρόσωπο ή ως έχει.