ΝΤΙ ΜΑΡΙΑ Φωτογραφία: Intime

Διεθνή

Ο Άνχελ Ντι Μαρία λέει το τελευταίο… αντίο ως συμπαίκτης του Λιονέλ Μέσι

14.07.24 | 14:28

Η χρυσή εποχή της Αργεντινής θα συνδέεται πάντα με την ιδιοφυΐα του Λιονέλ Μέσι, αλλά ο τελικός του Copa America τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/7, 03:00 ώρα Ελλάδας) υπενθυμίζει την καθοριστική επιρροή του Άνχελ Ντι Μαρία.

Ο 36χρονος έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι ο αγώνας με την Κολομβία, όπου οι παγκόσμιοι πρωταθλητές μπορούν να κερδίσουν τον τρίτο συνεχόμενο σημαντικό τίτλο τους, θα είναι το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Αργεντινής.

«Με όλο τον πόνο στην ψυχή μου και με ένα κόμπο στον λαιμό, λέω αντίο στο πιο όμορφο πράγμα που μου συνέβη στην καριέρα μου: να φορέσω, να ιδρώσω και να νιώσω αυτή τη φανέλα με όλη μου την περηφάνια», δήλωσε ο Ντι Μαρία τον Νοέμβριο, όταν ανακοίνωσε την προγραμματισμένη του αποχώρηση.

Όπως ο οκτώ φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας (Μέσι), ο Ντι Μαρία αγωνίστηκε για τη… δόξα στη Νότια Αμερική ενώ απολάμβανε μια επιτυχημένη καριέρα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στην Ισπανία όπου κέρδισε πρωταθλήματα και το Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Και οι δύο παίκτες κατάγονται από τη Ροσάριο, και η επιτυχία τους μαζί ξεκίνησε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, όπου ο Ντι Μαρία σημείωσε το νικητήριο γκολ στον τελικό για το χρυσό μετάλλιο εναντίον επί της Νιγηρίας.

Αυτή η νίκη αναμενόταν να είναι η πρώτη από πολλές για μια ταλαντούχα γενιά Αργεντινών παικτών, αλλά αντίθετα έγινε το μοναδικό τρόπαιο που είχαν καταφέρει να κερδίσουν για 13 χρόνια.

Ο Μέσι έχει δηλώσει ότι θέλει να κερδίσει αυτό το Copa America για τον Ντι Μαρία, με το ψευδώνυμο «El Fideo» (το νουντλ), λόγω του αδύνατου σκελετού του.

Ο Ντι Μαρία ρωτήθηκε για τα λόγια του Μέσι και απάντησε με μια δακρυσμένη συνέντευξη, όπου παραδέχτηκε ότι του είναι δύσκολο να πει αντίο.

«Δεν είμαι έτοιμος για το τελευταίο μου παιχνίδι με την εθνική ομάδα, αλλά τώρα ήρθε η ώρα.

Μπορούν να συμβούν χίλια πράγματα, αλλά νομίζω ότι ό,τι κι αν συμβεί στον τελικό, μπορώ να φύγω από τη… μεγάλη πόρτα. Έχω κάνει τα πάντα για να μπορέσω να φύγω από αυτή την πόρτα», είπε.

«Θα πάρω πολλά τρόπαια μαζί μου, αλλά οι άνθρωποι, οι συμπαίκτες και οι φίλοι που θα πάρω μαζί μου είναι κάτι που δεν μπορείς να αγοράσεις με τίποτα», πρόσθεσε.

Ωστόσο ο προπονητής του, Λιονέλ Σκαλόνι, προσπαθεί να αφήσει την πόρτα ανοιχτή, ελπίζοντας ότι ίσως μια άλλη συναισθηματική βραδιά για την ομάδα μπορεί να τον κάνει να αλλάξει γνώμη.

«Είμαι υπέρ του να αφήσουμε τον Ντι Μαρία να παίξει… μετά θα δούμε αν τον πείσουμε να μείνει ή όχι.

Στο μεταξύ, πρέπει να απολαύσει τη στιγμή. Θα δούμε αν μπορούμε να τον πείσουμε».