Άκης Μάντζιος - Άρης Φωτογραφία: Eurokinissi

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Άρης: Επόμενες κινήσεις για χαφ και επιθετικό

23.07.24 | 19:30

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Η αναχώρηση της αποστολής του Άρη από την Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό το Ρότερνταμ της Ολλανδίας για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, συνδυάστηκε με την μεταγραφική ενίσχυση του ρόστερ και έπεται συνέχεια.

Καταρχήν με την απόκτηση του Κλέιτον Ντιαντί που είχε ήδη τεθεί στη διάθεση του Άκη Μάντζιου και έχει ήδη ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους στο πρόγραμμα του Έλληνα τεχνικού και των συνεργατών του.

Η συνέχεια δόθηκε χθες. Την ημέρα που η αποστολή αφού διανυκτέρευσε αναγκαστικά στο Μόναχο λόγο της ακύρωσης της πτήσης της για το Άμστερνταμ έγινε γνωστή πρώτα η προφορική συμφωνία με τον Πιόνε Σίστο και λίγες ώρες μετά με τον Πάπε Αμπού Σισέ και κοινό τους στοιχείο την χρονική διάρκεια. Για την επόμενη τριετία. Μέχρι δηλαδή το καλοκαίρι του 2027.

Με τον τρόπο αυτό η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης απάντησε στη στασιμότητα που είχε παρουσιαστεί στη μεταγραφική ενίσχυση του ρόστερ της από το τέλος των περσινών της υποχρεώσεων.

Η διπλή καταρχήν προφορική συμφωνία με τους Σίστο και Σισέ που αναμένεται να συνδυαστεί μετά το πέρας των ιατρικών εξετάσεων με την υπογραφή των συμβολαίων τους όλα δείχνουν πως θα έχει πολύ σύντομα και συνέχεια. Πολύ απλά γιατί βρίσκονται στην τελική ευθεία και άλλες προχωρημένες περιπτώσεις με συγκεκριμένους μεταγραφικούς στόχους.

Τα πρώτα κενά που ζήτησε ο Άκης Μάντζιος να κλείσουν… καλύφθηκαν. Με τον Σίστο μία ακόμη λύση για το αριστερό άκρο της επίθεσης και με τον Σισέ για να καλυφθεί το κενό που άφησε ο Φαμπιάνο Λέισμαν για το κέντρο της άμυνας μαζί με τους Γιάκουμπ Μπράμπετς, Λίντσεϊ Ρόουζ και Φραν Βέλεθ.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις του Έλληνα τεχνικού επόμενος στόχος του είναι η απόκτηση ενός κεντρικού χαφ ή και δύο. Εκεί λοιπόν έχει πέσει το βάρος μετά την αποχώρηση των Νέβεν Τζούρασεκ και Μπίργκερ Βερστράτε αλλά και την απουσία του τραυματία Βλάντιμιρ Νταρίντα. Τόσο από την Ολλανδία και το εκεί στάδιο της προετοιμασίας όσο και από το ξεκίνημα της χρονιάς για μία ή για τρεις αγωνιστικές. Για μία λόγο της αποβολής του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson και για τρεις στην περίπτωση που παραμείνει η τιμωρία για τα μετάλλια. Κάτι που ισχύει και για τον Ζαν Ζουλ.

Κίνηση θα γίνει και για την θέση του αριστερού μπακ παρά την παρουσία του Μάρτιν Μοντόγια. Κι αυτό γιατί η πώληση του Μόουζες Οντουμπάτζο στην ΑΕΚ όλα δείχνουν πως θα τον φέρουνε στην περισσότερο φυσική του θέση αυτή του δεξιού μπακ.

Επίσης στα πλάνα είναι πάντα η εύρεση ενός επιθετικού αφού δεν παρέμεινε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ και παρά την παρουσία του Άλβαρο Ζαμόρα και ενώ ανοιχτό παραμένει πάντα το θέμα της πώλησης του Λορέν Μορόν. Του πρώτου σκόρερ την περσινή χρονιά του Άρη όπως και του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League που θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αν θα υπάρξει τελικά πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.