Αστέριος Αντωνίου - ΕΠΟ Φωτογραφία: Intime

ΕΠΟ

Υποχωρεί και το τελευταίο «εμπόδιο» για την υποψηφιότητα Αντωνίου

15.07.24 | 13:41

Γράφει: Μαίρη Μπενέα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, με το οποίο καταργείται ο νόμος – έκτρωμα του προκατόχου του, για το όριο ηλικίας των 70 ετών, στους συμμετέχοντες στις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών, φτάνει στη Βουλή χωρίς… βαρίδια!

Συγκεκριμένα, αφαιρέθηκε από το νομοσχέδιο Βρούτση το χρονικό όριο ισχύος του, που ήταν η 1η Σεπτεμβρίου 2024, γεγονός που δημιουργούσε άδικο ανάχωμα στην υποψηφιότητα Αντωνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, ο νόμος Βρούτση φτάνει για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, χωρίς τον περιορισμό του χρονικού ορίου ισχύος του, καθώς προκλήθηκε σωρεία αντιδράσεων στη διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιουλίου.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα αναμένεται να κριθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο η υποψηφιότητα του κ. Αντωνίου, ο οποίος έχει προσφύγει στο ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο του ποδοσφαίρου, κατά της αντισυνταγματικότητας του νόμου Αυγενάκη, γιά τις ηλικιακές διακρίσεις.

Με δεδομένο μάλιστα ότι, ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ είναι ο μοναδικός, που πλήττεται άδικα από το νόμο Αυγενάκη, καθώς μόνον οι εκλογές της ΕΠΟ γίνονται μέσα στο καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 22 Ιουλίου, δηλαδή πριν από το χρονικό περιορισμό της 1ης Σεπτεμβρίου, που θέτει ο νόμος Βρούτση, που κατήργησε το ηλικιακό όριο των 70 ετών, θα ήταν εξώφθαλμα άδικο να μην επιτραπεί στον κ. Αντωνίου, να συμμετέχει στις εκλογές της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.