Credits: Youtube - Copa América

Διεθνή

Αποθέωση των πρωταθλητών του Copa America στο Μπουένος Άϊρες (pics&video)

16.07.24 | 09:48

Η απόλυτη τρέλα επικράτησε τα ξημερώματα της Τρίτης στο Μπουένος Άϊρες.

Περισσότεροι από 2.000 οπαδοί της Εθνικής Αργεντινής αποθέωσαν τους θριαμβευτές του Copa America στο στάδιο Λιονέλ Αντρές Μέσι, όπου κατευθύνθηκαν τα μέλη της αποστολής της «αλμπισελέστε» (προπονητικό επιτελείο και παίκτες) έχοντας μαζί τους το βαρύτιμο τρόπαιο που κατέκτησαν πριν από ένα 24ωρο στον τελικό με την Κολομβία (1-0).

Περίπου στις 4 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας)  δύο λεωφορεία, στο ένα εκ των οποίων υπήρχε πανό που έγραφε «καλώς ήρθατε, πρωταθλητές», κατευθύνθηκαν προς το συνηθισμένο σημείο συνάντησης και προπόνησης της Εθνικής.

Συνοδεύονταν από περιπολικά της αστυνομίας του Μπουένος Άιρες, μοτοσικλέτες, ακόμη κι ένα ελικόπτερο που πέταξε κατά τη διάρκεια της διαδρομής για την ενίσχυση της ασφάλειας, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Ricchieri προς την πρωτεύουσα.

Καθώς τα δύο λεωφορεία διέσχιζαν τη λεωφόρο, οι φίλαθλοι που βρίσκονταν σε διάφορα σημεία χειροκροτούσαν τους θριαμβευτές, ενώ οι πιο τολμηροί έτρεχαν να τους προλάβουν.

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα και τα δύο οχήματα διέσχισαν τις πύλες του συγκροτήματος Εσέισα, ενώ τα πυροτεχνήματα συνέχιζαν να κάνουν τη νύχτα μέρα, με τις σημαίες στα χέρια των φιλάθλων να κυματίζουν.

Να σημειωθεί ότι δεν ήταν όλα τα μέλη της ομάδας στην πτήση τσάρτερ από το Μαϊάμι προς το Μπουένος Άιρες, καθώς κάποιοι έμειναν στις ΗΠΑ για να ξεκινήσουν τις διακοπές τους ή να επανενταχθούν στις ομάδες τους.

Αυτοί που ταξίδεψαν ήταν οι Άνχελ Ντι Μαρία, Λεάντρο Παρέδες, Έσε Παλάσιος, Ναουέλ Μολίνα, Τζιοβάνι Λο Σέλσο, Γκονσάλο Μοντιέλ, Νικολάς Γκονζάλες, Βαλεντίν Καρμπόνι, Αλέξις Μακ Άλιστερ και Ροδρίγο Ντε Πολ. Επίσης, το προπονητικό επιτελείο με εξαίρεση τον βοηθό προπονητή, Βάλτερ Σαμουέλ.

Οι Αργεντινοί φίλαθλοι, ήταν όλοι ντυμένοι ζεστά καθώς στην χώρα επικρατεί χειμώνας, ωστόσο, αυτό δεν τους εμπόδισε να περιμένουν υπομονετικά την αποστολή στις πύλες του σταδίου. Υπήρξε ισχυρή αστυνομική επιχείρηση από νωρίς, με περίπου 700 αξιωματικούς, οι οποίοι φρόντισαν να μη δημιουργηθούν έκτροπα.