Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δίνει οδηγίες στον Μεϊτέ Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου επιμένει σε Μεϊτέ και… Σαμάτα

16.07.24 | 10:59

Την επιστροφή του Σουαλιό Μεϊτέ στην Τούμπα εξακολουθεί να περιμένει ο Ράζβαν Λουτσέσκου, όπως τόνισε ο ίδιος στη συνέντευξη που παραχώρησε στους απεσταλμένους των ελληνικών ΜΜΕ πριν ο ΠΑΟΚ αποχωρήσει από το Χορστ της Ολλανδίας.

«Για να είμαστε πολύ καλά, χρειάζεται να πάρουμε δυο παίκτες ακόμα μίνιμουμ, συν τον Μεϊτέ. Τρείς παίκτες συνολικά.

Είπα δυο παίκτες μίνιμουμ και δεν έβαλα τον Μεϊτέ μέσα σε αυτούς γιατί ήταν μέλος της ομάδας από πέρσι. Τελευταία φορά μίλησα μαζί του πριν 10 μέρες.

Στη συνέχεια μπορούμε να σκεφτούμε επιλογές που θα παρουσιαστούν μπροστά μας στην αγορά μέσα στον Αύγουστο.

Μπορεί να υπάρξουν αλλαγές μεταξύ παικτών στις μεταγραφές γενικότερα στην Ευρώπη, μπορεί να βρεθεί παίκτης που θέλει να φύγει από την ομάδα του, να μας αρέσει και να βρούμε την ευκαιρία να τον αποκτήσουμε.

Δεν θέλω να μπω σε συζήτηση για συγκεκριμένες θέσεις, για αυτούς τους δυο παίκτες που αναφέρθηκα νωρίτερα ότι χρειάζεται να πάρουμε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού» σημείωσε ο 55χρονος προπονητής.

«Τώρα πρέπει ο Σαμάτα να ξεπεράσει τα όριά του»

Μεταξύ άλλων, ο Ράζβαν Λουτσέσκου ρωτήθηκε και για τον Αλί Σαμάτα και το αν ο ίδιος και ο ΠΑΟΚ μπορούν να διαχειριστούν και φέτος μία κατάσταση στην οποία οι κεντρικοί επιθετικοί δεν σκοράρουν πολλά γκολ.

«Ειδικά για τον Σαμάτα ήταν μια πολύ σκληρή σεζόν. Ήταν η πίεση από τον κόσμο που δεν ήταν ευχαριστημένος, αλλά ούτε αυτός ήταν ευχαριστημένος που δεν σκόραρε.

Όταν, μία ομάδα βάζει τα περισσότερα γκολ, δέχεται τα λιγότερα γκολ, η ομάδα νικάει, πώς θα μπορούσα να κρίνω τους παίκτες ή τους επιθετικούς που δούλεψαν πάρα πολύ με τα τρεξίματα τους, την πίεση με το να γυρίζουν πίσω, με το να αμύνονται, με το να τρέχουνε μπροστά αμέσως, με το να παλεύουν;

Για τον Σαμάτα, από αυτή την άποψη, ήταν δύσκολα γιατί είχε να προσαρμοστεί σε αυτό το είδος της δουλειάς, να μην παίρνει την χαρά που έχει ένας επιθετικός όταν σκοράρει και μαζί να δέχεται πολλή κριτική.

Κατάφερε να το διαχειριστεί σε μία σεζόν όπως αυτή που πέρασε, αλλά τώρα περιμένω από αυτόν να δώσει παραπάνω, να είναι πιο ώριμος και να προσπαθήσει επίσης να ξεπεράσει τα όριά του και να πάει σε ένα άλλο επίπεδο.

Περιμένω από αυτόν, όπως περιμένω και από όλους, να καταλάβουν ότι τώρα είναι η στιγμή και να ξεπεράσουν τα όριά τους» ήταν τα λόγια του προπονητή του «δικεφάλου».