Σάουθγκεϊτ Φωτογραφία: Intime

Διεθνή

Επίσημο: Τέλος ο Σάουθγκεϊτ από την Αγγλία!

16.07.24 | 13:11

Παρελθόν από τον πάγκο της Αγγλίας αποτελεί κι επίσημα από σήμερα (16/7) ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος αποφάσισε να παραιτηθεί!

Η Ομοσπονδία με ανάρτησή της έκανε γνωστή την απόφαση του έμπειρου τεχνικού να αφήσει τα «τρία λιοντάρια», έπειτα από περίπου 8 χρόνια παρουσίας στην τεχνική τους ηγεσία.

Κατά την παραμονή του η Αγγλία έφτασε σε δύο διαδοχικούς τελικού Euro, ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 πήγε μέχρι τους «4». Παράλληλα στη διοργάνωση του 2022 στο Κατάρ αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Γαλλία.

Το μήνυμά του

«Ως περήφανος Άγγλος, ήταν τιμή της ζωής μου να παίζω για την Αγγλία και να διοικώ την Αγγλία. Σημαίνει τα πάντα για μένα, και τα έδωσα όλα

Αλλά είναι ώρα για αλλαγή και για ένα νέο κεφάλαιο. Ο τελικός της Κυριακής στο Βερολίνο εναντίον της Ισπανίας ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι ως προπονητής της Αγγλίας.

Μπήκα στην FA το 2011, αποφασισμένος να βελτιώσω το αγγλικό ποδόσφαιρο. Σε εκείνο το διάστημα, συμπεριλαμβανομένων των οκτώ ετών ως προπονητής ανδρών της Αγγλίας, με υποστήριξαν μερικοί λαμπροί άνθρωποι που τους ευχαριστώ από καρδιάς

Δεν θα μπορούσα να είχα κάποιον καλύτερο δίπλα μου από τον Στιβ Χόλαντ. Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους προπονητές της γενιάς του και υπήρξε απέραντος.

Είχα το προνόμιο να οδηγήσω μια μεγάλη ομάδα παικτών σε 102 παιχνίδια. Καθένας από αυτούς ήταν περήφανος που φορούσε τα τρία λιοντάρια και ήταν εύσημα στη χώρα τους με πάρα πολλούς τρόπους.

Η ομάδα που πήγαμε στη Γερμανία είναι γεμάτη από συναρπαστικά νεαρά ταλέντα και μπορούν να κερδίσουν το τρόπαιο που όλοι ονειρευόμαστε.

Οι ιδιαίτερες ευχαριστίες μου απευθύνονται στο προσωπικό της αίθουσας που παρείχε στους παίκτες και σε εμένα αδιάκοπη υποστήριξη τα τελευταία οκτώ χρόνια. Η σκληρή δουλειά και η αφοσίωσή τους με ενέπνεαν κάθε μέρα και τους είμαι τόσο ευγνώμων – τη λαμπρή «ομάδα πίσω από την ομάδα».

Έχουμε τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο, και η υποστήριξή τους σημαίνει τον κόσμο για μένα. Είμαι οπαδός της Αγγλίας και θα είμαι πάντα.

Ανυπομονώ να παρακολουθήσω και να γιορτάσω καθώς οι παίκτες συνεχίζουν να δημιουργούν πιο ιδιαίτερες αναμνήσεις και να συνδέσουν και να εμπνεύσουν το έθνος όπως ξέρουμε ότι μπορούν.

Ευχαριστώ για όλα Αγγλία».

Η ανάρτηση της Αγγλίας