Φωτογραφία: Eurokinissi

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Κεντζιόρα: «Στον ΠΑΟΚ όταν κερδίζεις είσαι… Θεός»

16.07.24 | 15:54

Ο ΠΑΟΚ έδωσε μία μικρή… μάχη αυτό το καλοκαίρι για να τον κάνει δικό του και τελικά, υπήρξε το happy end, με τον Τόμας Κεντζιόρα να είναι πλέον μόνιμος κάτοικος Τούμπας.

Ο Πολωνός, μίλησε για όλα στους Δημήτρη Τσορμπατζόγλου και Σταύρο Κόλκα και παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «City 106.1» μία συνέντευξη με μεγάλο ενδιαφέρον.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Κεντζιόρα

«H περίοδος της προετοιμασίας είναι πάντα ιδιαίτερη και εγώ πήγα στην Ολλανδία, για ξεκινήσω δουλειά και να βοηθήσω την ομάδα. Ήμουν συνεχώς σε επαφή με τον ΠΑΟΚ. Και οι δύο πλευρές παλέψαμε πολύ για να γίνει αυτή η μεταγραφή. Τώρα, είμαι εδώ για να βοηθήσω κι εγώ την ομάδα».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει φέτος τη σεζόν, κουβαλώντας τον τίτλο του πρωταθλητή, σημείωσε:

«Η διαφορά έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλοι θέλουν να κερδίσουν τον πρωταθλητή. Είμαστε μία καλή ομάδα. Πιστεύω στην ομάδα, στο κλαμπ και στους συμπαίκτες μου. Θα παλέψουμε για να τα καταφέρουμε τη νέα σεζόν».

«Ξέρουμε τι γεύση σου αφήνει όλο αυτό. Είναι κάτι ιδιαίτερο και για το κλαμπ, είναι από τους βασικούς μας στόχους να φτάσουμε εκεί. Το κλαμπ δεν το έχει καταφέρει ποτέ και θα παλέψουμε όλοι. Μετά το παιχνίδι με τον Άρη, αυτό που συνέβη ήταν φανταστικό. Θα το θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή. Η γεμάτη Τούμπα ήταν μαγική. Υπήρχε όλος αυτός ο κόσμος, όλη αυτή η χαρά. Ήταν κάτι φανταστικό».

Πώς θα περιέγραφε ο ίδιος τον ΠΑΟΚ;

«Γενικά, είναι πολύ δύσκολο να επιλέξεις συγκεκριμένες λέξεις για τον ΠΑΟΚ. Όλοι όσοι είμαστε στην ομάδα, ξέρουμε ότι είναι κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος. Αν μπορώ να κρατήσω κάτι, είναι το γεγονός ότι αν κερδίζεις στον ΠΑΟΚ είσαι σαν Θεός, αν χάσεις, είσαι ένα τίποτα».

Η δική του παρουσία, η θέση του στόπερ και ο -νικητής- Λουτσέσκου; Τι έχει να πει γι’ αυτά ο Πολωνός;

«Σίγουρα είναι συνδυασμός. Αν δεν είσαι καλά δεν μπορείς να αποδώσεις, όσο καλά κι αν είσαι πνευματικά. Εγώ σαν παίκτης είμαι συνηθισμένος σε μεγάλες σεζόν. Έχω συνηθίσει τα πολλά και τα διαδοχικά παιχνίδια. Είναι κάτι που μου ταιριάζει και προτιμώ να βιώνω τη σεζόν με αυτόν τον τρόπο.

Όταν είμαστε καλά και ενωμένοι μέσα στο γήπεδο, μπορούμε να πετύχουμε πολύ σημαντικές νίκες. Η ομάδα διαθέτει και ποιότητα φυσικά. Θα με τοποθετούσα όπου με χρειάζεται η ομάδα. Την περασμένη σεζόν έπαιξα ως στόπερ. Έχω περάσει και τα 30, οπότε… θα προτιμούσα να παίζω σε αυτή τη θέση, ναι (γελάει).

Για τον Λουτσέσκου δεν μπορώ να πω κάτι αρνητικό… Είναι τρομερά παθιασμένος και το γεγονός ότι δεν του αρέσει να χάνει, δείχνει ότι έχει τη νοοτροπία του νικητή. Το έχει περάσει και σε εμάς, στην ομάδα και πραγματικά δεν μπορώ να πω κάτι κακό γι’ αυτό».

«Δεν είχα εικόνα για το ελληνικό πρωτάθλημα πριν να έρθω εδώ. Αυτό που συνάντησα εδώ, είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα με ενδιαφέρον. Υπάρχουν οι τέσσερις μεγάλες ομάδες που ξεχωρίζουν και υπάρχει και ανταγωνισμός».