Κακό το κλίμα στην Παναχαϊκή μετά την πρεμιέρα των playouts Φωτογραφία: Intime

Superleague 2

Πέντε πρώην ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής ζητούν να μην της χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα

16.07.24 | 19:25

Πέντε πρώην ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής προσέφυγαν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού της ΓΓΑ και ζητούν να μην της χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League 2 επειδή υπάρχει ανεκτέλεστη απόφαση τους Ειρηνοδικείου Αθηνών περί εξόφλησής τους έναντι του ποσού των 101.000 ευρώ.

Όπως προκύπτει από την αίτηση είχε ζητηθεί και η κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της Παναχαϊκής, όμως το αίτημα απορρίφθηκε.

Το κείμενο της αίτησης έχει ως εξής:

«ΑΙΤΗΣΗ ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ

Των: Γεωργίου ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ,
Αθανασίου ΠΙΝΔΩΝΗ, Αντρέα ΧΟΥΣΑ,
Μιλτιάδη ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, Φωτίου ΓΚΟΥΖΙΩΤΗ, Κωνσταντίνου ΜΠΑΝΤΑ,
Φωτίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, Θεοδώρου ΠΑΚΑΛΤΣΗ, Αθανασίου ΠΑΤΗΝΙΩΤΗ και
Mark ASIGBA,oλων πρώην επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, μελών της ΚΕΠ, κατοίκων για τις επιδόσεις,Φαβιέρου 47, Αθήνα

Κ Α Τ Α

Της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ που εδρεύει στην Πάτρα κι εκπροσωπείται νόμιμα

Με την παρούσα σας ζητάμε να μην χορηγήσετε πιστοποιητικό συμμετοχής στην καθ’ ης ΠΑΕ για το πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου της Super League 2, επειδή εξακολουθεί να μας οφείλει συνολικά το ποσό των 101.000€ που μας έχει επιδικασθεί από την υπ’αριθμ.1456/2023 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών.

Όπως γνωρίζετε,η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί τίτλο ΕΚΤΕΛΕΣΤΟ που ακόμα δεν γνωρίζουμε γιατί η Επιτροπή σας απέρριψε την σχετική αίτηση μας για κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της, καθώς εντελώς αδικαιολόγητα δεν μας έχει ακόμα κοινοποιηθεί το σκεπτικό σας.

ΕΠΕΙΔΗ, όπως μας βεβαίωσε εκ των υστέρων η εγγυήτρια Τράπεζα Πειραιώς, ευρίσκεται προς διάθεση η υλική κάλυψη της εγγυητικής επιστολής κι επομένως η Επιτροπή σας οφείλει, είτε να διατάξει την κατάπτωση, είτε να μην χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΠΑΕ.

ΕΠΕΙΔΗ σας υπενθυμίζουμε οτι έχουμε εδώ και δύο μήνες κατασχέσει τον μοναδικό επίσημο και νόμιμο λογαριασμό της ΠΑΕ στην Τράπεζα Πειραιώς και σας έχουμε προσκομίσει την σχετική Δήλωση Τρίτου της Τράπεζας.

ΕΠΕΙΔΗ όμως κατά παράβαση του Αθλητικού Νόμου και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της ΕΕΑ,η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ όλο αυτό το διάστημα έχει πραγματοποιήσει πληρωμές σε ποδοσφαιριστές, μεταγραφές κλπ , μέσω άλλων λογαριασμών ή τρόπων μη δηλωθέντων στην ΕΕΑ, συντρέχει αυτοτελής λόγος επιβολής κυρώσεων.

Ως εκ τούτου, σας ζητάμε να μην χορηγήσετε πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ μέχρι να σας προσκομίσει αποδείξεις πλήρους ,ολοσχερους και προσηκουσας εξόφλησης των απαιτήσεων μας .

Αθήνα 15.7.2024

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
Γεώργιος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΜ ΔΣΑ 14162, Φαβιέρου 47, Αθήνα

Υ.Γ.Αναμενω το σκεπτικό σας για την αδικαιολόγητη άρνηση εκτέλεσης του νομίμου εκτελεστού τίτλου μας, μήπως και καταλάβω τον λόγο της απόρριψης της αίτησης για κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής».