Monobala Creative Team: Foivos Mouratidis

Διεθνή

Δώνης στο monobala.gr: «Θέμα ημερών η απόκτηση Φορτούνη»

17.07.24 | 19:30

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Στο Μάριμπορ της Σλοβενίας βρίσκεται η αποστολή της Ελ Καλίτζ, όπου βάζει τις βάσεις της για τη νέα αγωνιστική περίοδο υπό τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη, ο οποίος παραδέχτηκε στο monobala.gr ότι αναμένει την άφιξη του Κώστα Φορτούνη μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο Έλληνας μέσος μετά από 10 χρόνια στον Ολυμπιακό αποφάσισε να αφήσει το περιβραχιόνιο και να αποδεχτεί το μυθικό συμβόλαιο που του πρόσφερε η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας. Αυτό που απομένει είναι να βάλει την υπογραφή του για να μπορέσει συνέχεια να τεθεί υπό τις οδηγίες του Έλληνα τεχνικού. Μία εξέλιξη που θα του επιτρέψει να εγκληματιστεί στη νέα τάξη πραγμάτων και να μπορέσει να προσφέρει τα αναμενόμενα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός:

«Έχουμε συμφωνήσει με τον Κώστα και αναμένουμε την υπογραφή του», παραδέχτηκε ο Δώνης στο monobala.gr και συνέχισε: «Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί μία διαδικασία που ακολουθείται. Όπως και στη δική μου περίπτωση που είχανε χρειαστεί να περάσουνε δύο εβδομάδες».

Μία διαδικασία που όπως υποστήριξε είναι ουσιαστικά γραφειοκρατική. «Έχουμε κάνει όλα τα απαραίτητα χαρτιά και τα στείλαμε στην ομοσπονδία, όπου πλέον αναμένουμε να εγκρίνει το αίτημά μας για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Κώστα. Θεωρώ ότι είναι θέμα ημερών και πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουνε τελειώσει όλα καθώς έχει συμφωνήσει οικονομικά με την ομάδα. Αυτό είναι και το θέλω μου για να ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους εδώ που είμαστε στην Σλοβενία».

«Ξεκάθαρη η επιλογή του Κώστα»

Πως όμως μπόρεσε να πείσει τον Φορτούνη να πάρει την μεγάλη απόφαση στην καριέρα του και να γυρίσει σελίδα μετά από μία δεκαετία συνεχής παρουσίας του στον Ολυμπιακό; Ο Δώνης απάντησε λέγοντας: «Τον Κώστα τον γνωρίζω προσωπικά και πιστεύω πως και αυτό έπαιξε τον ρόλο του. Του εξήγησα πως έχει η κατάσταση εδώ και θεωρώ πως και εκείνος αισθανόταν ότι ήρθε η ώρα να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό στην καριέρα του».

Κι όσον αφορά τον ρόλο του Φορτούνη στην Ελ Καλίτζ που χτίζει ο Έλληνας τεχνικός; Ο Δώνης δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις. «Η επιλογή του Κώστα ήταν ξεκάθαρη. Ήταν από τους βασικούς μας στόχους και η απόδοσή του θα αποτελέσει βαρόμετρο στο παιχνίδι μας τη νέα χρονιά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, ένα από τα καλύτερα δεκάρια και είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει με την εμπειρία του».

Τι ισχύει με Φαμπιάνο;

Η κουβέντα μας με τον τεχνικό της Ελ Καλίτζ ολοκληρώθηκε με μία ερώτηση για τον Φαμπιάνο Λέισμαν. Τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό που αγωνίστηκε στον Άρη και πλέον αποτελεί στόχο της ομάδας από τη Σαουδική Αραβία. Αυτό επιβεβαίωσε και μέσα από τις δηλώσεις του ο Έλληνας προπονητής: «Πράγματι ο Φαμπιάνο είναι μεταξύ άλλων στους κεντρικούς αμυντικούς που μας έχουνε προταθεί και έχουμε ξεχωρίσει. Και η δική του περίπτωση θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ημέρες με αυτή να έχει να κάνει με το ακριβές μπάτζετ που θα έχουμε».