Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Βρούτσης: «Το νομοσχέδιο για το VAR θα κατατεθεί στην Βουλή»

16.07.24 | 21:38

Στην εξαγγελία ότι κατατίθεται το νομοσχέδιο για το VAR στη Βουλή, προχώρησε  ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης κατά τη διάρκεια της κλήρωσης της Stoiximan Super League.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Έχουμε νέο πρόεδρο στηSuper League αλλά και στην ΕΠΟ. Όλοι οι πρόεδροι πρέπει να καταλάβουμε ότι το συμφέρον είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δούμε ένα ποιοτικό και ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο όπως η περσινή σεζόν».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή να βρίσκομαι σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαι περίπου 12 μήνες ως Υπουργός Αθλητισμού, μου έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσω πόσο γοητευτικός και πόσο όμορφος είναι.

Είναι ξεχωριστή η σημερινή εκδήλωση. Όλους μας ενώνει μία κοινή επιθυμία. Να είναι μία καινούργια αρχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν και έχει παρεξηγηθεί. Είναι η χρονιά που η πατρίδα μας κλείνει 20 χρόνια από τη μέρα που διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά να σηκώσουμε και το EURO. Είχα τη χαρά να βρεθώ με τους θρύλους εκείνη την ομάδα στο Έσεν. Ήταν μοναδική στιγμή για εμένα όπως και για όλους τους Έλληνες που το είδαν. Είναι η χρονιά που ο Ολυμπιακός πέτυχε μία επιτυχία με το Conference League.

Η κατάκτηση του Ολυμπιακού, δεν ήταν για τον Ολυμπιακό αλλά για όλη την Ελλάδα. Εμείς οι Έλληνες πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γιατί η Ελλάδα γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι σε λίγο καιρό στο Παρίσι. Για αυτό κάθε άθλημα πρέπει να είναι ψηλά στην ατζέντα μας. Η φετινή χρονιά έχει ένα άλλο στοιχείο. Έχουμε νέο πρόεδρο στηSuper League αλλά και στην ΕΠΟ. Όλοι οι πρόεδροι πρέπει να καταλάβουμε ότι το συμφέρον είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δούμε ένα ποιοτικό και ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο όπως η περσινή σεζόν.

Ένας από τους παράγοντες της επιτυχίας είναι πως ήταν ανταγωνιστικό. Η πολιτεία είναι κοντά στον αθλητισμό και ο αθλητισμός δεν έχει κομμάτι και ιδεολογικό πρόσημο. Το νομοσχέδιο για το VAR θα κατατεθεί αύριο στην Βουλή, για την ανανέωσης της σύμβασης του για ακόμη ένα χρόνο. Όσον αφορά τη βία, μετά τον νόμο που εφαρμόστηκε, ήρθαν δύο σύγχρονα εργαλεία. Οι ηλεκτρονικές κάμερες και το ψηφιακό εισιτήριο, κάτι που πήγε και στο μπάσκετ. Εύχομαι κάθε χρόνο τέτοιες επιτυχίες. Εύχομαι το 2024/25 να είναι η χρονιά που θα δούμε ένα ποδόσφαιρο που όλοι ονειρευόμαστε»