Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Ολυμπιακός: Οι νέοι είναι ωραίοι

17.07.24 | 09:12

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού συνεχίζεται στην Ολλανδία, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να ανεβάζει την ένταση, δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη βαρύτητα στην πίεση ψηλά, στην κατοχή της μπάλας και στα τελειώματα των φάσεων.

Σε ότι αφορά τα πρόσωπα, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω στα νέα αποκτήματα της ομάδας. Πόσω μάλλον στην συγκεκριμένη περίπτωση όπου άπαντες αφήνουν εξαιρετικές εντυπώσεις και δείχνουν να χρειάζονται μηδαμινό χρόνο προσαρμογής.

Κι αν για τον Ντάνι Γκαρθία, που έχει δουλέψει για τρία χρόνια με τον Μεντιλίμπαρ στο παρελθόν, το υποψιαζόμασταν δεν ίσχυε το ίδιο και για τον Μάρκο Στάμενιτς ο οποίος δείχνει ικανός να κάνει ένα σωρό δουλειές στον χώρο της μεσαίας γραμμής χάρη στην τεχνική του κατάρτιση και το ασταμάτητο τρέξιμο του. Ο Ισπανός αντίθετα φαίνεται πως προορίζεται για έναν πιο απλό ρόλο, απόλυτα συνυφασμένο όμως με τα «θέλω» του προπονητή. Παράλληλα αξίζει να αναφερθεί πως ο Μεντιλίμπαρ τους χρησιμοποιεί μαζί στο γήπεδο ώστε να αρχίζει να αναπτύσσεται και η μεταξύ τους χημεία.

Την ίδια ώρα από τις πρώτες μέρες των προπονήσεων είναι ήδη σαφές πως ο Ροντινέι φέτος θα έχει σκληρό συναγωνισμό για την φανέλα του βασικού στην δεξιά πλευρά. Αυτό γιατί ο Κοστίνια δείχνει ποδοσφαιριστής υψηλών προδιαγραφών, χωρίς προφανές μειονέκτημα στο παιχνίδι του, με τον Μεντιλίμπαρ να δουλεύει μαζί του κυρίως στο τακτικό κομμάτι, αφού στην προηγούμενη ομάδα συνήθως έπαιζε όλη την πλευρά μόνος του.