Monobala Creative Team: Foivos Mouratidis

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Κάνιας στο monobala.gr: «Πρότυπο παίκτη ο Ίνγκασον – O νέος ηγέτης της άμυνας του Παναθηναϊκού»

17.07.24 | 14:01

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Ο Ίνγκι Ίνγκασον αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, με τον Ισλανδό στόπερ να έρχεται στο «τριφύλλι», προκειμένου να αποτελέσει τον ηγέτη της άμυνας της ομάδας του Ντιέγκο Αλόνσο.

Για τον Ίνγκασον, τα χαρακτηριστικά του ως παίκτης και όχι μόνο, μίλησε αποκλειστικά στο monobala.gr, ο Χοσέ Κάνιας.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, που πανηγύρισε το ιστορικό νταμπλ της σεζόν 2018-2019, μαζί με τον Ισλανδό στόπερ, μίλησε για την απόκτηση του διεθνούς κεντρικού αμυντικού από τον Παναθηναϊκό, εκφράζοντας τη σιγουριά του, πως οι «πράσινοι»… πέτυχαν διάνα.

Ακόμα, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο θρίαμβο της Ισπανίας στο Euro 2024, στον Λουίς Ντε Λα Φουέντε, αλλά και στον Λαμίν Γιαμάλ.

Αναλυτικά ο Χοσέ Κάνιας μίλησε:

Για τον Ίνγκι Ίνγκασον:

Θεωρώ πως πρόκειται για μια πολύ καλή μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Αποτελεί πρότυπο επαγγελματία και ένας πολύ καλός παίκτης, που μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη στην άμυνα.

Για τα κύρια χαρακτηριστικά του Ισλανδού στόπερ:

Είναι ένας παίκτης με πολύ μεγάλη δόση εμπειρίας. Αποτελεί έναν εξαιρετικό αμυντικό, που γνωρίζει πάντα τη θέση του μέσα στο γήπεδο, με καίριες τοποθετήσεις, στο σωστό timing.

Σαν προσωπικότητα εκτός γηπέδου, είναι λίγο… ντροπαλός, ωστόσο μέσα στο γήπεδο είναι ένας εξαιρετικός παίκτης ομάδας, που αν νιώσει σημαντικός, μπορεί να γίνει γρήγορα ο καλύτερος αμυντικός και ηγέτης.

Για το εάν μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, με την πρότερη ελληνική εμπειρία του:

Πιστεύω πως θα εξελιχθεί σύντομα σε μια πολύ σημαντική μονάδα, για την ομάδα. Η εμπειρία του και ο πρωταθλητισμός που έκανε με τον ΠΑΟΚ, θα τον φέρει πολύ πιο γρήγορα στο κλίμα της ομάδας και οι εικόνες που έχει από τα ελληνικά ντέρμπι, τον έχουν… προϊδεάσει για το τι να περιμένει.

Για το εάν αποτελεί ηγέτη στο γήπεδο:

Στον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα δεν είχε αυτό το ρόλο. Ωστόσο όσο περνούσαν οι μήνες, τόσο ανέβαινε και η αυτοπεποίθησή του και έδειχνε συχνότερα, το πόσο καλός παίκτης είναι.

Για το εάν θυμάται ο ίδιος παιχνίδια του, με τον Ίνγκασον:

Η αλήθεια είναι πως, τη σεζόν του αήττητου νταμπλ (2018-2019), δεν είχαμε αγωνιστεί και τόσο μαζί, καθώς Βαρέλα και Κρέσπο είχαν τις περισσότερες συμμετοχές εκείνη τη σεζόν, ως δίδυμο.

Ωστόσο, έδειχνε και στα παιχνίδια που αγωνίστηκε, αλλά και στις προπονήσεις πως πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή.

Για τον θρίαμβο της Ισπανίας στο Euro 2024, τον Ντε Λα Φουέντε και τον Λαμίν Γιαμάλ:

Η Ισπανία ήταν η καλύτερη ομάδα και δικαίως κατέκτησε το τρόπαιο. Είμαι πολύ περήφανος ως Ισπανός και που εκπροσωπούν αυτοί οι ποδοσφαιριστές.

Ο Ντε Λα Φουέντε απέδειξε σε όλους πως ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να φέρει εις πέρας τη συγκεκριμένη αποστολή, καθώς πίστεψε στη φουρνιά αυτή και δημιούργησε μια πραγματική οικογένεια. Ελπίζω να συνεχίσει σε αυτό το δρόμο.

Όσο για τον Γιαμάλ, θα εξελιχθεί σίγουρα σε ένα πολύ σημαντικό παίκτη, τόσο για την ομάδα του (Μπαρτσελόνα), όσο και για την Ισπανία. Να συνεχίσει να το χαίρεται αυτό που κάνει, για πολλά χρόνια ακόμα.