Φωτογραφία: intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Στην Βουλή το σχέδιο νόμου για την ανανέωση της σύμβασης του VAR (pic)

17.07.24 | 16:02

Γράφει: Βασίλης Ποντικός

Κατατέθηκε σήμερα (17/7) στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό, το οποίο περιλαμβάνει, όπως σας είχαμε ενημερώσει στο monobala.gr την ανανέωση για ένα χρόνο της σύμβασης για το VAR.

Συγκεκριμένα κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου: «Ρυθμίσεις για την Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πύλη και το Ψηφιακό Φροντιστήριο, επαγγελματικός προσανατολισμός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μέτρα στήριξης του εκπαιδευτικού συστήματος στις απομακρυσμένες περιοχές και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού».

Όπως σας είχαμε ενημερώσει η σύμβαση για τοVAR θα ανανεωθεί για έναν χρόνο με την πολιτεία να καλύπτει τα έξοδα της ανανέωσης για την σεζόν 2024-2025.

Στη διάταξη του νομοσχεδίου μάλιστα δεν συμπεριλαμβάνονται οι δύο λειτουργίες goal line technology και το ημιαυτόματο οφσάιντ επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του monobala.gr.

 

Το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό θα τεθεί προς συζήτηση την Παρασκευή στις 19/7 στην συνεδρίαση της Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα το άρθρο 97 του σχέδιου νόμου αναφέρει:

«Η διάρκεια της από 9.5.2019 με αρ. πρωτ. 1/2019 σύμβασης του πρώην Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με αντικείμενο την παροχή γενικών υπηρεσιών και προμηθειών για τον «Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα Ψηφιακά Μέσα ΤΠΕ», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καθώς και της από 3.7.2019 με αρ. πρωτ. 4/2019 σύμβασης του πρώην Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με αντικείμενο την παροχή γενικών υπηρεσιών «Υπηρεσία διασύνδεσης των γηπέδων διεξαγωγής αγώνων της Super League με το κέντρο επιχειρήσεων VAR« παρατείνονται, αυτοδίκαια, από τη λήξη τους έως την ολοκλήρωση όλων των παιχνιδιών του Πρωταθλήματος της επαγγελματικής κατηγορίας Superleague και του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025, οπότε και λύονται αυτοδικαίως και πάντως όχι πέραν της 31ης Ιουλίου 2025».