H Εθνική Ελλάδας γυναικών έχει γράψει ήδη Ιστορία Φωτογραφία: Intime

Ποδόσφαιρο Γυναικών

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής στα Play Off του Euro 2025

17.07.24 | 19:56

H Εθνική Ελλάδας γυναικών έχει γράψει ήδη Ιστορία.

Με την ευρεία επικράτησή της επί της Ανδόρρας (6-0) για την 5η αγωνιστική στη League C, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα play off του EURO 2025.

Αυτή θα είναι η πρώτη της συμμετοχή σε play offs μεγάλης διοργάνωσης, δηλαδή EURO ή Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τις διεθνείς παίκτριές του Αλέξανδρου Κατηκαρίδη να συνεχίζουν να… πανηγυρίζουν εξασφαλίζοντας και την πρωτιά στον όμιλό τους και την άνοδο στη League B.

Η κλήρωση των ευρωπαϊκών προκριματικών αγώνων θα γίνει αυτή την Παρασκευή 19 Ιουλίου στη Νιόν.

Στην κληρωτίδα θα βρεθεί και η χώρα μας, όπου μαζί με ακόμα 27 ομάδες θα έχει στόχο μία από τις 7 εναπομείνασες θέσεις για την τελική φάση της διοργάνωσης Women’s EURO 2025 που θα διεξαχθεί στην Ελβετία από τις 2 έως τις 27 Ιουλίου.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος

  1. Σουηδία
  2. Νορβηγία
  3. Αυστρία
  4. Βέλγιο
  5. Φινλανδία
  6. Τσεχία
  7. Ιρλανδία
  8. Πολωνία

Αν η «Γαλανόλευκη» εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στον 2ο γύρο, οι 14 ομάδες που προκρίθηκαν από τον 1ο γύρο, θα κληρωθούν σε επτά ζευγάρια τα οποία θα προκύψουν από τις συνολικές επιδόσεις τους στα Women’s European Qualfiers.

Οι επτά νικητές των play-off του 2ου γύρου θα συμμετάσχουν μαζί με την οικοδέσποινα Ελβετία και τις απευθείας προκριθείσες [αυτές δηλαδή που κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις σε καθέναν από τους τέσσερις ομίλους της League A] Δανία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισλανδία, Ιταλία, Ολλανδία και Ισπανία στην κλήρωση των τελικών στις 16 Δεκεμβρίου στη Λωζάνη.

Ο 1ος γύρος θα διεξαχθεί μεταξύ 23 και 29 Οκτωβρίου και ο 2ος γύρος μεταξύ 27 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου.