Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

ΠΑΟΚ: Ο Μίσιτς που «επιστρέφει» και ο επιθετικός

18.07.24 | 12:04

«Ανοιχτά» παραμένουν τα δύο «μέτωπα» που ο ΠΑΟΚ ήθελε ιδανικά να έχει κλείσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, αυτό της απόκτησης ενός κεντρικού χαφ και αυτό της απόκτησης ενός φορ που θα αποτελεί φέτος την πρώτη επιλογή του Ράζβαν Λουτσέσκου για την κορυφή της επίθεσης.

Οι δεύτερες σκέψεις και η πίεση

Σε ότι αφορά τον κεντρικό χαφ που θέλει να «κουμπώσει» ο Λουτσέσκου με Στέφαν Σβαμπ και Μαντί Καμαρά, το όνομα του Σουαλιό Μεϊτέ παραμένει στο προσκήνιο, με τους Πορτογάλους να αναφέρουν βέβαια σήμερα πως ο Γάλλος χαφ αρνείται να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και πως η Σαουδική Αραβία φαντάζει ως ο επικρατέστερος προορισμός του.

Ακόμα και να ισχύει αυτό, η προθεσμία που έδωσε ο ΠΑΟΚ προ δεκαημέρου στον Μεϊτέ  εκπνέει σε λίγες ημέρες, χωρίς να προκύπτει από πουθενά πως οι «ασπρόμαυροι» κατέθεσαν στον ποδοσφαιριστή μία βελτιωμένη πρόταση σε σχέση με την αρχική.

Κάπως έτσι, στον ΠΑΟΚ έχουν αρχίσει και κάνουν δεύτερες σκέψεις για τον Γιόσιπ Μίσιτς, ο οποίος επίσης πληροί τα «θέλω» του Λουτσέσκου και έχει την έγκριση του. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να καμφθούν κάποιες αντιρρήσεις που παραδοσιακά έχει ο Ιβάν Σαββίδης για ποδοσφαιριστές που έχουν ήδη αγωνιστεί στην Τούμπα, υπό την πίεση του χρόνου.

Εφόσον βέβαια ο ΠΑΟΚ στραφεί στον Κροάτη χαφ, ο οποίος εξακολουθεί να θέλει να φορέσει ξανά τα «ασπρόμαυρα», τότε θα πρέπει να βρεθεί η «χρυσή τομή» με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, η οποία δεν είναι από τις ομάδες που μπορούν να χαρακτηριστούν… εύκολες στην διαπραγμάτευση!

Ξανά στο «ψάξιμο»

Σε ότι αφορά την προσπάθεια του ΠΑΟΚ για επιθετικό, η ιστορία θα δείξει το αν οι πρωταθλητές Ελλάδας έπραξαν το σωστό ή όχι στην περίπτωση του Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ, ο οποίος ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Παρά το ότι η πρόταση του «δικεφάλου» στον Δανό επιθετικό ήταν υψηλή, ο ΠΑΟΚ δεν έκανε όλα τα… χατίρια του πρώην φορ της Εσπανιόλ και πλέον βρίσκεται ξανά στο «ψάξιμο» για κεντρικό επιθετικό, φέρνοντας εκ νέου στο προσκήνιο τις περιπτώσεις που έχει ξεχωρίσει και διαθέτουν τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Λουτσέσκου.

Ωστόσο, εάν το θέμα της παραμονής του Μεϊτέ ή της απόκτησης ενός άλλου κεντρικού χαφ «καίει» τον ΠΑΟΚ, η απόκτηση ενός φορ τον… τσουρουφλάει, καθώς τη δεδομένη χρονική στιγμή στο ρόστερ υπάρχουν μόνο οι Μπράντον Τόμας και Αλί Σαμάτα!