Σπανός Φωτογραφία: Eurokinissi

Superleague 2

Σπανός: «Ο Νότιος όμιλος θα είναι πολύ πιο δύσκολος – Ξεχωρίζει στο Βορρά η ΑΕΛ»

18.07.24 | 12:29

Ο προπονητής των Χανίων, Δημήτρης Σπανός, μίλησε για τη νέα Super League 2, με αρκετές ομάδες να έχουν ενισχυθεί σημαντικά και τον ανταγωνισμό για την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία ολοένα να αυξάνεται.

Ο νέος τεχνικός των Κρητικών, μίλησε στο «matchnews.gr» και δέχθηκε ερωτήσεις για την ενίσχυση της Παναχαϊκής, από τον πάγκο της οποίας έχει περάσει στο παρελθόν, ενώ μίλησε για τα φαβορί και στους δύο ομίλους και τη δουλειά που σκοπεύει να κάνει στα Χανιά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Σπανός:

  • Η Παναχαϊκή πήρε από τα Χανιά Νίλι και Ελευθεριάδη. Πως σχολιάζετε τις δυο συγκεκριμένες προσθήκες;

«Είναι πολύ καλοί παίκτες και οι δυο. Έφυγαν από τα Χανιά όπως και μερικοί ακόμη πριν αναλάβω την ομάδα. Μάλιστα με τον Ελευθεριάδη έχω συνεργαστεί στο επίπεδο της κορυφαίας κατηγορίας και ξέρω τις αρετές που τον διακρίνουν.

Και οι δυο αυτοί παίκτες ας μη κρυβόμαστε, είναι δείγμα γραφής του μόνο στόχου που ξεκάθαρα έβαλε από νωρίς η Παναχαϊκή, να κάνει πορεία πρωταθλητισμού.

Και εκτός από αυτές τις δύο περιπτώσεις, η Παναχαϊκή έχει κάνει και άλλες μεταγραφές πολύ υψηλού επιπέδου».

  • Μπορούμε από τώρα να κάνουμε λόγο για φαβορί και αουτσάιντερ στη νέα Super League 2;

«Σίγουρα όχι, όμως βλέπουμε κινήσεις να γίνονται όχι μόνο από την Παναχαϊκή αλλά και από άλλες ομάδες όπως η Κηφισιά, η Λάρισα, η Καλαμάτα, η δική μας τα Χανιά που προδιαθέτουν για ένα πάλι συναρπαστικό πρωτάθλημα. Όμως, το λέω συνεχώς, στο γήπεδο θα κριθούν τα πάντα, άρα τα όποια προγνωστικά γίνονται είναι πολύ πρόωρα».

  • Είστε πλέον στον πάγκο των Χανίων. Τι ομάδα θα παρουσιάσετε;

«Χτίζουμε μια ομάδα ουσιαστικά από την αρχή αφού έφυγαν πολλά παιδιά. Κάνουμε κινήσεις ουσίας, με υπομονή και πλάνο, χρειάζεται χρόνο για να γίνουμε ομάδα, αλλά όλοι ξέρουμε την κατηγορία. Η διοίκηση είναι πάνω κατά πάνω και αισιοδοξούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι την ώρα της πρεμιέρας».

  • Ο Νότος ή ο Βορράς θα είναι πιο δύσκολος και ανταγωνιστικός τη νέα σεζόν;

«Πάλι θα απαντήσω με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Ο Νότος θα είναι πολύ πιο δύσκολος μετά την μη αλλαγή του φορμάτ. Υπάρχουν περισσότερες από δυο ισχυρές ομάδες που θα δώσουν τη μάχη του τίτλου χωρίς να αποκλείουμε και την όποια απρόσμενη έκπληξη παρουσιαστεί, όπως συμβαίνει συχνά-πυκνά. Αντίθετα στο Βορρά η Λάρισα ήδη ξεχωρίζει και μένει να δούμε το πώς θα παρουσιαστεί ο Ηρακλής μετά την εξασφάλιση της αδειοδότησης. Άλλη ομάδα δεν φαίνεται να ξεχωρίζει».