Ο Φώτης Ιωαννίδης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Γιατί ο Παναθηναϊκός αγόρασε τα δικαιώματα του Ιωαννίδη

18.07.24 | 19:34

Γράφει: Νίκος Παγκάκης

O Παναθηναϊκός φέρεται να αρνήθηκε νέα πρόταση της Μπολόνια για τον Φώτη Ιωαννίδη, ενώ την ίδια ώρα διατρανώνει πως δεν πουλάει. Και δεν πουλάει γιατί οραματίζεται να χτίσει μια νέα ομάδα, πάνω στον επιθετικό…βράχο του!

Must των καλοκαιρινών μεταγραφών ο Ιωαννίδης και το… ματ του Παναθηναϊκού

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι προτάσεις πέφτουν βροχή και ο διεθνής φορ, είναι ένα από τα πλέον «hot» ονόματα στην ποδοσφαιρική πιάτσα, αυτή την περίοδο. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Κι αυτό γιατί πλέον ελέγχει το 100% των ποδοσφαιρικών δικαιωμάτων του Φώτη Ιωαννίδη.

Το καλοκαίρι του 2020 οι «πράσινοι» αγόρασαν από τον Λεβαδειακό τον Έλληνα φορ με ένα πολύ μικρό ποσό. Με ένα σχετικά υψηλό ποσοστό μεταπώλησης. Αυτό ανερχόταν στο 50% του συνολικού ποσού. Για παράδειγμα, εφόσον ο Παναθηναϊκός κατέληγε σε συμφωνία με οποιαδήποτε ομάδα για τον Ιωαννίδη, το μισό ποσό θα πήγαινε στους Βοιωτούς.

Όμως ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να πάρει εξ ολοκλήρου στα χέρια του το διαπραγματευτικό «παιχνίδι». Εάν πουληθεί ο Έλληνας φορ, τότε θα λάβουν εξολοκλήρου όλο το ποσό της συμφωνίας. H αλλαγή σκυτάλης των δικαιωμάτων αφορά ένα σημαντικό ποσό που δεν διέρρευσε.

Οι λόγοι της απόκτησης των συνολικών δικαιωμάτων του Ιωαννίδη

Ο λόγος που οι «πράσινοι» κινήθηκαν προς αυτήν την κατεύθυνση, της απόκτησης του 100% των δικαιωμάτων του Φώτη Ιωαννίδη, είναι διττός…

Ο Παναθηναϊκός αφενός με αυτόν τον τρόπο δεν έχει πλέον καμία υποχρέωσή καταβολής χρημάτων ή μελλοντική εμπλοκή, προς και με τον Λεβαδειακό. Κάνοντας έτσι οποιαδήποτε διαπραγμάτευση – αναφορικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος απόκτησης του παίκτη από το εξωτερικό – πιο ευέλικτη!

Αφετέρου είναι τελείως διαφορετικό να διαχειρίζεσαι προσωπικά τα δικαιώματα του ποδοσφαιρικού σου πρότζεκτ. Να μην υπάρχουν αξιώσεις από άλλες πλευρές. Γιατί προφανώς θα αποκομίσεις εξ ολοκλήρου τα οφέλη ενός αξιόλογου deal, βάσει των διαπραγματευτικών σου δυνατοτήτων.

Καλύτερα, λοιπόν, διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε δύο μέρη, παρά μεταξύ τριών, για την οποιαδήποτε λήψη σημαντικών αποφάσεων. Το «τριφύλλι» με την συγκεκριμένη συμφωνία, μπορεί να …παίξει μπάλα, όπως το ίδιο θέλει. Χωρίς να υπάρχουν παράλληλες απαιτήσεις.