Ο Μαξίμοβιτς κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

Παναθηναϊκός: Το καλό πρώτο ημίχρονο, η ενίσχυση και η σοβαρότητα με Μπότεφ

19.07.24 | 11:54

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε από χθες τα φιλικά προετοιμασίας του, επικρατώντας 1-0 της Μακάμπι Νετάνια και πλέον στρέφει αποκλειστικά την προσοχή του στα παιχνίδια για τον β΄προκριματικό γύρο απέναντι στη βουλγαρική Μπότεφ.

Στη χθεσινή πρόβα τζενεράλε του “τριφυλλιού” στο “Απόστολος Νικολαϊδης”, είδαμε καλά και μέτρια πράγματα. Λογικά, για τους περισσότερους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Τα τελευταία φιλικά πριν από επίσημες αναμετρήσεις είναι κάπως… περίεργα για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Ας δούμε παρακάτω τι σημειώνουμε από τη χθεσινή αναμέτρηση:

-Το καλό πρώτο ημίχρονο. Στο διάστημα αυτό ο Παναθηναϊκός έβγαλε στοιχεία που θέλει ο Αλόνσο. Είχε ταχύτητα, πρέσινγκ, κλεψίματα ψηλά, καλές συνεργασίες και σημείωσε ένα ωραίο γκολ με τον Μαντσίνι. Αν εξαιρέσουμε μια κεφαλιά από στατική φάση στο 9′, το “τριφύλλι” δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και έπαιξε πάνω σε μια βάση που θέλει ο Ουρουγουανός τεχνικός.

-Το κακό δεύτερο ημίχρονο. Σε αυτό το διάστημα η εικόνα ήταν διαφορετική. Οι “πράσινοι” έριξαν ταχύτητα, έβγαλαν κόπωση, οι πολλές αλλαγές από ένα σημείο και μετά επηρέασαν και ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει επιθετικό ρυθμό, ενώ παρουσιάστηκε δυο – τρεις φορές ευάλωτος στο αμυντικό του τρανζίσιον, δεχόμενος 2-3 απειλές από τη Μακάμπι. Από ένα σημείο και μετά οι ποδοσφαιριστές άρχισαν να… φυλάνε τα πόδια τους, κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά σε πρόβες τζενεράλε.

-Σε ατομικό επίπεδο, είδαμε για πρώτη φορά βασικό τον Νεμάνια Μαξίμοβις. Ο Σέρβος έβγαλε ποιότητα και αντίληψη στο παιχνίδι του, κάνοντας απλά και ουσιαστικά πράγματα. Έπαιρνε συνήθως την πρώτη πάσα από την άμυνα στην οργάνωση, έδινε στηρίγματα στους συμπαίκτες του, προσπαθούσε να παίζει γρήγορα και είχε κάποια καλά κοψίματα. Ο Ινγκασον αγωνίστηκε ως αλλαγή και είχε ένα καλό “στοπ” στην επανάληψη όταν έσωσε τον Παναθηναϊκό από βέβαιο γκολ. Αυτοί που ξεχώρισαν στο πρώτο ημίχρονο ήταν οι Μαντσίνι και Τζούριτσιτς, με καλές ενέργειες και ένταση στο παιχνίδι τους.

Ενίσχυση και Μπότεφ

Οπως αναφέραμε και παραπάνω, η Μπότεφ είναι αυτή που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στον β’ προκριματικό γύρο. Αποτελεί κοινή συνείδεηση το γεγονός ότι “τριφύλλι” είναι φαβορί, αλλά μέχρι εκεί. Χρειάζεται σοβαρότητα, συγκέντρωση στο 100% και καμία χαλάρωση για να κατακτηθεί η απαραίτητη και υποχρεωτική πρόκριση. Οι “πράσινοι” θα βρουν απέναντί τους μια ομάδα που δεν έχει να χάσει τίποτα και που, κατά κύριο λόγο, θα προσπαθήσει να μπλοκάρει κάθε ατού της ομάδας του Ντιέγκο Αλόνσο.

Από σήμερα, λοιπόν, μπαίνουμε σε ρυθμούς Ευρώπης για τα ματς της 26ης Ιουλίου και 1ης Αυγούστου και φυσικά αναμένουμε την υπόλοιπη μεταγραφική ενίσχυση. Ολα δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε μέρες που ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει σε διπλό χτύπημα. Αναφερόμαστε σε εξτρέμ και αριστερός μπακ. Οι στόχοι έχουν ξεχωρίσει, οι επαφές είναι σε προχωρημένο σημείο και σύντομα θα υπάρξουν νεότερα…

TAGS