Πιθανότητες πρόκρισης ελληνικών ομάδων Creative team Foivos Mouratidis

Διεθνή

Το AI μίλησε: Αυτές είναι οι πιθανότητες πρόκρισης των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (pics)

19.07.24 | 14:00

Οι ελληνικές ομάδες μπαίνουν στη μάχη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων την επόμενη εβδομάδα (24-25/7) και πλέον γνωρίζουν τις αντιπάλους που θα κλιθούν να αντιμετωπίσουν στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Τη Δευτέρα (22/7) είναι προγραμματισμένες οι κληρώσεις του τρίτου προκριματικού γύρου, με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να βρίσκονται στους ισχυρούς και τον Παναθηναϊκό στους ανίσχυρους.

Το «Football Meets Data» προχώρησε σε πολλαπλές προσωμοιώσεις των προκριματικών στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και παρουσιάζει τις πιθανότητες πρόκρισης των ελληνικών ομάδων στη νεοσύστατη League Phase του Champions και του Europa League, αλλά και στους ομίλους του Conference League.

Σίγουρα σε ομίλους – Πιθανότατα στο Europa ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ως πρωταθλητής στη Stoiximan Super League ξεκινά τις υποχρεώσεις του από τον δεύτερο προκριματικό του Champions League, με αντίπαλο την Μπόρατς Μπάνια Λούκα από τη Βοσνία και έχει τεράστιες πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Οι προσωμοιώσεις του δίνουν 93% πιθανότητες να περάσει στον επόμενο γύρο, που θα συνεχίσει να βρίσκεται στους ισχυρούς της κλήρωσης. Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των προσωμοιώσεων, η ομάδα του Λουτσέσκου θα βρεθεί στα playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (62% πιθανότητες) και θα παίξει στη League Phase είτε του Champions League (35%), είτε του Europa League (55%), ενώ το να αποκλειστεί σε δύο γύρους και να πάρει μόλις μία πρόκριση για τους ομίλους του Conference League συγκεντρώνει 10% πιθανότητες.

Μετά τη Μπότεφ Πλόβντιβ ξεκινούν τα δύσκολα για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος εξασφάλισε εισιτήριο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, εκεί που θα αντιμετωπίσει την Μπότεφ Πλόβντιβ, με τις πιθανότητες να περάσει να είναι συντριπτικά υπέρ του (88%).

Οι προσωμοιώσεις του δίνουν μοιρασμένες πιθανότητες να βρεθεί στα playoffs της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης (52%), καθώς θα είναι στους ανίσχυρους της κλήρωσης του τρίτου προκριματικού, ενώ το να κάνει τρεις σερί προκρίσεις και να βρεθεί στη νέα League Phase του Europa συγκεντρώνει 36% πιθανότητες.

Περισσότερες είναι να περάσει στους ομίλους του Conference League (40%), αλλά ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο να μην συνεχίσει στην Ευρώπη από Σεπτέμβρη (24%).

Σίγουρα ως τα playoffs – Μοιρασμένες οι πιθανότητες για ομίλους στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπορεί να έχασε το πρωτάθλημα μόλις για 2 βαθμούς, όμως θα ξεκινήσει το ταξίδι της στην Ευρώπη τη νέα σεζόν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League.

Το πρώτο της εμπόδιο, η Ίντερ Κλαμπ Ντ’ Εσκάλδες,  όπως όλα δείχνουν δεν θα αποτελέσει πρόβλημα, καθώς η Ένωση έχει 98% πιθανότητες πρόκρισης στον επόμενο γύρο. Η ΑΕΚ θα είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης και θα μπορέσει να βρεθεί ως στα playoffs της διοργάνωσης (81%).

Εκεί ενδέχεται να βρεθούν στον δρόμο της, καθώς θα είναι στους ανίσχυρους στην κλήρωση, ομάδες από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Τσέλσι, Ρεάλ Μπέτις, Φιορεντίνα) και οι πιθανότητες να βρεθεί στους ομίλους του Conference περιορίζονται στο μισό (49%).