Άλβαρο Μοράτα Φωτογραφία: Intime

Ιταλία

Μίλαν: Ανακοίνωσε τον πρωταθλητή Ευρώπης Άλβαρο Μοράτα (pic)

19.07.24 | 14:40

H Μίλαν ανακοίνωσε την απόκτηση του Άλβαρο Μοράτα από την Ατλέτικο Μαδρίτης, με τον Ισπανό επιθετικό να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας 4 ετών, με οψίον επέκτασης για ακόμη ένα.

Ο Ισπανός επιθετικός πριν από λίγες μέρες σήκωσε ως αρχηγός της «Φούρια Ρόχα» το Euro 2024 και πηγαίνει στο Μιλάνο με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο έχει σε 506 συμμετοχές, 172 γκολ με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους, Τσέλσι και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μίλαν:

«Η Μίλαν ανακοινώνει με υπερηφάνεια την απόκτηση του Άλβαρο Μπόρχα Μοράτα Μάρτιν από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αρχηγός της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, με την οποία κατέκτησε πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο Μοράτα υπέγραψε με τους Ροσονέρι μέχρι τις 30 Ιουνίου 2028, με οψιόν επέκτασης για έναν επιπλέον χρόνο.

Γεννημένος στη Μαδρίτη στις 23 Οκτωβρίου 1992, ο Álvaro πέρασε από τα τμήματα υποδομής της Ατλέτικο, της Getafe και της Ρεάλ Μαδρίτης, πριν αποφοιτήσει από την τελευταία και κάνει το ντεμπούτο του με τους «μπλάνκος» τον Δεκέμβριο του 2010. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει αγωνιστεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Γιουβέντους, την Τσέλσι και την Ατλέτικο Μαδρίτης πραγματοποιώντας συνολικά 506 εμφανίσεις και σημειώνοντας 172 γκολ. Έχει κατακτήσει δύο τίτλους UEFA Champions League, ένα UEFA Super Cup, ένα FIFA Club World Cup, δύο τίτλους LaLiga, δύο τρόπαια Copa del Rey, ένα Supercopa de España, δύο τίτλους Serie A, τρία Coppa Italias, δύο Supercoppe Italian και ένα FA Cup.

Ο σημερινός αρχηγός της Ισπανίας έχει παίξει 80 παιχνίδια με την εθνική του ομάδα, σκοράροντας 36 γκολ, ενώ έχει κατακτήσει τόσο το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όσο και το UEFA Nations League 2022/23.

Έχει επιλέξει να φοράει το νούμερο 7».