Φωτογραφία: Intime

Διεθνή

Σοκ στην Αθλέτικ Μπιλμπάο: «Χάνει» τον Σιμόν μέχρι και 25 ματς!

19.07.24 | 14:57

Αν ο Ουνάι Σιμόν πανηγύρισε πρόσφατα με την Εθνική ομάδα της χώρας του την κατάκτηση του τροπαίου του Euro 2024, τώρα είναι αναγκασμένος να μπει στα πιτς για 4-5 μήνες, κάτι που θα τον κρατήσει μακριά από τις υποχρεώσεις της Αθλέτικ Μπιλμπάο, αλλά και της «Ρόχα» (Nations League) για περίπου 25 παιχνίδια!

Ο 27χρονος γκολκίπερ θα πρέπει να διατηρήσει για δύο μήνες ακινητοποιημένο το δεξιό του καρπό (υπέστη ρήξη μεταξύ του σκαφοειδούς και του μηνοειδούς συνδέσμου) και μετά θα ξεκινήσει την αποκατάσταση, με τον κίνδυνο να είναι ξανά διαθέσιμος μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων!

Κάτι που είχε γίνει γνωστό στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βγήκε τώρα στη δημοσιότητα. Ο Ουνάι Σιμόν έπαιζε με σχισμένο σύνδεσμο στον καρπό, εγχειρίστηκε, και σήμερα Παρασκευή (19/7) θα έπαιρνε εξιτήριο από το νοσοκομείο “La Luz”.

Για να διασφαλιστεί η επιτυχία της επέμβασης του τοποθετήθηκαν εξωτερικά λάμες, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρη ακινησία. Θα ξεκουραστεί για περίπου 2 μήνες πριν ξεκινήσει μια μακρά αποκατάσταση, που θα του στερήσει τη συμμετοχή για 4-5 μήνες.

Βάσει των υπολογισμών που έχουν κάνει οι άνθρωποι της Αθλέτικ, εάν η ανάρρωσή του είναι γρήγορη, δηλαδή,  μείνει εκτός για 4 μήνες, τότε ο διεθνής πορτιέρε θα χάσει 14 αγώνες πρωταθλήματος και 4 αγώνες στο Europa League.

Στην περίπτωση που η αποκατάσταση του πάρει περισσότερο χρόνο, τότε ο Σιμόν θα επιστρέψει μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, δηλαδή, θα χάσει το πρώτο μισό της σεζόν στη La Liga και  6 αγώνες στο Europa League.

Η απουσία του από την Εθνική θα είναι επίσης παρατεταμένη, καθώς δεν θα είναι σε θέση να παίξει σε κανέναν από τους τέσσερις αγώνες του Nations League τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Επίσης, είναι απίθανο να μπορέσει να παίξει και στο “παράθυρο” του Νοεμβρίου.

Ο προπονητής του στην Αθλέτικ, Ερνέστο Βαλβέρδε παραδέχτηκε ότι ο Ουνάι Σιμόν προσφέρθηκε να αναβάλει την επέμβαση μετά τον τραυματισμό του 23χρονου Αγιρεθάμπαλα, που είναι ο αναπληρωματικός του στην Αθλέτικ και επίσης τραυματίας, ωστόσο, προτίμησε να μην καθυστερήσει άλλο την επέμβαση για να μπορέσει να επιστρέψει στο γήπεδο το συντομότερο δυνατό.