Φωτογραφία: Intime

Διαιτησία

Δεύτερος διεθνής ορισμός για Μπίκα

19.07.24 | 20:53

Γράφει: Avatar photo

Η επιτροπή διαιτησίας της UEFA όρισε τον Γιώργο Μπίκα σε αγώνα του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League.

Ο διεθνής παρατηρητής θα αξιολογήσει την απόδοση του Γερμανού Κρίστιαν Ντίγκερτ στην πρώτη αναμέτρηση της Ντινάμο Κιέβου με την Παρτιζάν. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Πολωνία λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα θα γίνει στην πόλη Λουμπλίν. Ο Ντίγκερτ είναι διαιτητής της 1ης κατηγορίας της UEFA. Έχει έρθει στην χώρα μας για να διευθύνει ματς της Super League. Όμως ο Μπίκας δεν τον έχει βαθμολογήσει στο παρελθόν.

Δεν έτυχε ο Γερμανός ρέφερι να σφυρίξει αγώνα, εντός ή εκτός Ελλάδας, στον οποίο ο Μπίκας ήταν παρατηρητής διαιτησίας. Ωστόσο γνωρίζονται πολύ καλά. Πριν από λίγα χρόνια ο Μπίκας ήταν παρατηρητής διαιτησίας στο παιχνίδι Τουρκία-Νορβηγία που έγινε στην Κωνσταντινούπολη για τα προκριματικά του Euro.

Το διαιτήτευσε ο Μπριχ και ο Ντίγκερτ ήταν τέταρτος διαιτητής. Παλαιότερα ο Γερμανός ρέφερι ήταν επιπρόσθετος διαιτητής και στο VAR σε ματς που διηύθυναν συμπατριώτες του, που επίσης αξιολογήθηκαν από τον Μπίκα. Όσον αφορά το ενδεχόμενο συμμετοχής του Μπίκα στην επόμενη ΚΕΔ, παραμένει ανένδοτος.

Εμφανίζονται τακτικά δημοσιεύματα για τη συμμετοχή του στο νέο σχήμα της επιτροπής διαιτησίας προκειμένου να αναλάβει τον τομέα της εκπαίδευσης των διαιτητών. Ο Μπίκας δεν θέλει να εμπλακεί στην υπόθεση παρά το γεγονός ότι είναι μακράν ο πρώτος στη λίστα των υποψηφίων από την πλευρά των Ελλήνων πρώην ρέφερι. Λόγω του κύρους του, της εμπειρίας του και αψεγάδιαστου βιογραφικού του. Εξακολουθεί να είναι αρνητικός.