Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Άγιαξ – Ολυμπιακός 1-0: Θετικά μηνύματα παρά την ήττα στο πρώτο φιλικό

19.07.24 | 17:57

Στο πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν τον Άγιαξ στην Ολλανδία με τον «Αίαντα» να παίρνει τη νίκη με σκορ 1-0 χάρη στο γκολ του Φορμπς.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ όπως ήταν λογικό δοκίμασε αρκετούς παίκτες, μεταξύ των οποίων οι Κοστίνια και Αναγνωστόπουλος, οι οποίοι έκαναν ανεπίσημο ντεμπούτο, αλλά και αρκετά παιδιά από αυτά που κατέκτησαν το Youth League όπως οι Κουτσίδης, Μπακούλας, Κωστούλας, Μουζακίτης, Παπακανέλλος με όλους να έχουν πολύ καλή παρουσία.

Απείλησε με το… καλημέρα ο Κωστούλας

Το ματς ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να πιέζει ψηλά από το πρώτο λεπτό και στο 6’ ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία. Ο Κουτσίδης με όμορφη κάθετη μπαλιά βρήκε τον Κωστούλα, του οποίου το σουτ πέρασε άουτ.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό και περίπου δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη ευκαιρία του Άγιαξ, με τον Φιτζ-Τζιμ να μη μπορεί να νικήσει τον Πασχαλάκη στο τετ-α-τετ.

Στη συνέχεια δεν είδαμε πολλές φάσεις παρά μόνο κάποια γυρίσματα από τους Μπάνελ και Μασούρα αντίστοιχα, με τον ρυθμό του ματς να πέφτει και τους Ολλανδούς να ελέγχουν τον αγώνα.

Πήρε το προβάδισμα ο Άγιαξ μετά από λάθος του Ντόη

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ο Άγιαξ κατάφερε να ανοίξει το σκορ μετά από λάθος του Ντόη στη μεσαία γραμμή και κλέψιμο της μπάλας των Ολλανδών, με τον Φορμπς να βρίσκει δίχτυα κόντρα στον Πασχαλάκη.

Δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει ο Μασούρας

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό όπως και το πρώτο, με μια χαμένη ευκαιρία. Αυτή τη φορά ο Μουζακίτης βρήκε τον Μασούρα υπέροχα στον ανοιχτό χώρο αλλά το πλασέ του δεύτερου σταμάτησε στον Πασβίρ.

Στο επόμενο διάστημα του παιχνιδιού οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τον έλεγχο αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν καλές ευκαιρίες για να απειλήσουν την εστία του Πασβίρ.

Στο 73’ ήρθε ακόμη μία καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, με τον Μαρτίνς να κάνει μια ατομική ενέργεια και ένα σουτ στη κλειστή γωνία του Πασβίρ, με τον ίδιο να μπλοκάρει δύσκολα.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν ουσιαστικά η μόνη ομάδα που δημιουργούσε ευκαιρίες, κυρίως από τα πλάγια με σέντρες από τους Μασούρα και Ρόντινεϊ αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν συμπαίκτες για να φέρουν το ματς στα ίσα.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα λίγο έλειψε να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός από μια άσχημη απομάκρυνση των Ολλανδών που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι αλλά και από μια σέντρα-σουτ του Ορτέγκα που πέρασε άουτ.

Άγιαξ – Ολυμπιακός 1-0

Άγιαξ (Φραντσέσκο Φαριόλι): Πάσβιρ, Ρενσχ, Σούταλο, Γιάνσε, Βίνταλ (22’ Ταχίροβιτς), Χέντερσον, Μπάνελ, Τέιλορ, Άκπομ, Φιτζ-Τζιμ, Φορμπς.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης (46’ Αναγνωστόπουλος), Κοστίνια (46’ Ρόντινεϊ), Κουτσίδης (68’ Μπιανκόν), Άμπι (46’ Ρέτσος), Αποστολόπουλος (46’ Ορτέγκα), Μπακούλας (84′ Κωστούλας), Ντόη (46’ Μουζακίτης), Τσικίνιο (83′ Ντόη), Μασούρας, Μπιέλ (68’ Παπακανέλλος), Κωστούλας (46’ Μάρτινς).