Φωτογραφία: Screenshot YouTube

Διεθνή

O Έλληνας επιθετικός που στα 22 του έχει αλλάξει πέντε ομάδες στη Σλοβακία!

20.07.24 | 08:51

Ο Έλληνας επιθετικός Γιάννης Νιάρχος στα 22 του χρόνια «ψάχνει» το step up στην καριέρα του, έχοντας διαγράψει μία αξιοπρόσεκτη πορεία στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος Σλοβακίας, με τελευταία του μεταγραφή την Κόζιτσε, η οποία και τον ανακοίνωσε!

Ο δανεισμός του από την Ντουνάιτσκα Στρέντα στην Κόζιτσε θα συνιστά την 5η του συμμετοχή στην ανώτερη κατηγορία της σλοβακικής Λίγκας την τελευταία 4ετία, όταν και «μετακόμισε» από στην χώρα της κεντρικής Ευρώπης από την Κ19 του Παναθηναϊκού.

Αυτό έγινε τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν στα 18 του χρόνια ο γεννημένος στην Αθήνα στις 26 Ιουνίου 2002, επιθετικός έκανε το πρώτο του βήμα στο εξωτερικό υπογράφοντας στη Σένιτσα.

Την 1η Ιουλίου του 2022 ανακοινώθηκε από την Ζλάτε Μοράβτσσε-Βράμπλε, όπου υπέγραψε ως ελεύθερος. Ένα χρόνο μετά η Ντουνάιτσκα Στρέντα τον αγόρασε έναντι 250.000 ευρώ, αλλά έξι μήνες αργότερα (Ιανουάριο του 2024)  τον παραχώρησε δανεικό στην Μιχαλόβτσε.

Με τη λήξη του δανεισμού του (Ιούνιος του 2024) επέστρεψε στη Ντουνάιτσκα, η οποία τον παραχώρησε στην Κόζιτσε.

Μέχρι στιγμής, ο Γιάννης Νιάρχος έχει αγωνιστεί σε 83 αγώνες στη σλοβακική λίγκα, έχοντας σκοράρει 11 φορές.

«Η περσινή σεζόν δεν ήταν πολύ καλή για εκείνον, αλλά είναι πολύ “διψασμένος” για ποδόσφαιρο και έχει την ευκαιρία να δείξει τις ικανότητές του.

Έρχεται σε εμάς επειδή χρειαζόμαστε έναν παίκτη στην επίθεση, αλλά και ταυτόχρονα για να έχει ο προπονητής περισσότερες επιλογές στη γραμμή κρούσης.

Τον αποκτήσαμε ωα δανεικό, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να τον αγοράσουμε το καλοκαίρι του 2025», δήλωσε μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής ο αθλητικός διευθυντής της Κόζιτσε, Μπάλαζ Φάρκας.

«Αποφάσισα να ενταχθώ στην ομάδα της Κόζιτσε, επειδή αναπτύσσεται σταδιακά και αισθάνομαι ότι μπορώ να βελτιωθώ κι εγώ εδώ.

Το να παίζεις σε ένα όμορφο γήπεδο είναι μια πραγματικά εξαιρετική εμπειρία, αλλά αυτό που περιμένω περισσότερο είναι οι υπέροχοι φίλαθλοι της ομάδας.

Ξέρουν πώς να δημιουργούν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα. Το έχω διαπιστώσει ως παίκτης της Μιχαλόβτσε», δήλωσε από την πλευρά του ο Νιάρχος.

«Η μετακίνηση του Νιάρχου στην Κόζιτσε υπόσχεται να φέρει νέο αέρα και να δώσει ώθηση στην επίθεση της ομάδας.

Το πάθος και η αποφασιστικότητά του, σε συνδυασμό με την εμπειρία του στα σλοβακικά γήπεδα, τον καθιστούν έναν παίκτη που αξίζει να παρακολουθήσετε.

Οι φίλαθλοι της Κόζιτσε μπορούν να ανυπομονούν να δουν τον Νιάρχο να αγωνίζεται και να συνεισφέρει στην επιτυχία της ομάδας τους», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του συλλόγου.