Screenshot YouTube

Διεθνή

Τιμωρήθηκε ο παίκτης από τον Ισημερινό, που υποδυόταν τον 24χρονο αδελφό του! (pic)

20.07.24 | 13:52

Η Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε τερμάτισε το συμβόλαιο του Αλεξάντερ Μπολάνιος, αφού ανακάλυψε ότι ο παίκτης από τον Ισημερινό είχε παραποιήσει τα έγγραφα του δελτίου του και, τελικά, δεν είναι 24 ετών, αλλά 30.

Ο ποδοσφαιριστής είχε αποκτηθεί τον Δεκέμβριο του 2023 και είχε «μπει στο ψυγείο» από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας του από τον Μάιο, τιμωρώντας τον με 3 χρόνια αποκλεισμού αλλά με αναστολή.

«Η Ιντεπεντιοέντε ντελ Βάλε ενημερώνει ότι τερμάτισε το συμβόλαιο του Αλεξάντερ Μπολάνιος για παραποίηση εγγράφων, καθώς η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ισημερινού έχει τιμωρήσει τον παίκτη.

Ο σύλλογος λυπάται γι’  αυτή την απογοητευτική κατάσταση. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας με αυτές τις πρακτικές στο ποδόσφαιρο της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.

Ο Αλεξάντερ Ντέιβιντ Μπολάνιος Κασιέρα ονομάζεται στην πραγματικότητα Γιάνσερ Ρομάριο Μπολάνιος Κασιέρα και γεννήθηκε τον Μάιο του 1994. Ο Αλεξάντερ, που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1999, είναι ο μικρότερος αδερφός του ποδοσφαιριστή.»

Η υπόθεση έγινε γνωστή τον περασμένο Απρίλιο, μετά από καταγγελία του επιχειρηματία Τζενάρο Χουακόν. «Τον πήγα στην Πορτοβιέχο το 2012. Εκείνη την εποχή δεν ήταν δυνατό να γίνει η μεταγραφή λόγω ηλικίας και έτσι αλλάξαμε το όνομα και την ημερομηνία γέννησης.

Το όνομά του δεν είναι Αλεξάντερ, αλλά Ρομάριο, αυτό είναι το πραγματικό του όνομα. Αλλάξαμε τα πάντα στην ταυτότητα.

Η ημερομηνία γέννησης επίσης παραποιήθηκε. Είναι μεγαλύτερος από 24 ετών.

Είχα και έχω ακόμα την αρχική ταυτότητα. Το 2016, ο θείος του μου πρόσφερε χρήματα για να σιωπήσω. Αλλά από τότε δεν μου έχουν πληρώσει τίποτα. Αν με είχαν πληρώσει, δεν θα είχα πει τίποτα», είπε.