Φωτογραφία: Intime

Ισπανία

Μπαρτσελόνα: Η… πρώτη του Χάνσι Φλικ – Η αναφορά σε μεταγραφές, στόχους και… Γιόχαν Κρόιφ

20.07.24 | 17:29

Την πρώτη του συνέντευξη ως τεχνικός της Μπαρτσελόνα παραχώρησε το επίσημο κανάλι των «μπλαουγκράνα» ο Χάνσι Φλικ.

Ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε στη μεταγραφική πολιτική που θα ακολουθήσει ο σύλλογος, καθώς και στην περίφημη ακαδημία της Μασία, την οποία εξύμνησε για την προσφορά της στην ανάδειξη ταλέντων.

Ο ίδιος δήλωσε: «Πρέπει να βοηθήσουμε τους παίκτες και αυτό που είδα στην πρώτη προπόνηση ήταν απίστευτο. Πρέπει να ευχαριστήσω τη Μασία γι’ αυτό, γιατί ο τρόπος που αναπτύσσει τους παίκτες είναι απίστευτος και η ποιότητα που μας δίνει είναι πραγματικά εξαιρετική.

Συνήθως όταν λείπουν οι διεθνείς και φέρνεις νέους, η ποιότητα πέφτει λίγο, αλλά αυτό δεν συμβαίνει εδώ. Και είναι πραγματικά ωραίο να βλέπεις πώς βελτιώνονται”. Τους είπα “θέλω ποιότητα, απόλυτη ένταση και συγκέντρωση σε κάθε προπόνηση” και το δείχνουν 100%»

Ο Γερμανός τεχνικός στη συνέχεια αναφέρθηκε στην μεταγραφική πολιτική της ομάδας, όπως επίσης και στη συνεργασία του με τον αθλητικό διευθυντή των «Μπαουγκράνα» Ντέκο.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχω πολύ καλή σχέση με τον Ντέκο, κάνει φανταστική δουλειά και είμαι ευχαριστημένος με αυτό. Θέλουμε να αυξήσουμε την ποιότητα αυτής της ομάδας και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα.

Όταν βλέπω τους παίκτες που έχουμε, αλλά και τους νέους, ναι, μερικές φορές σκέφτομαι ότι πρέπει να φέρουμε έναν παίκτη που μπορεί να κερδίσει ένα παιχνίδι, αλλά έχουμε επίσης καλούς νέους παίκτες, πρέπει να τους βοηθήσουμε ώστε να βελτιωθούν εδώ, αυτή είναι η δουλειά μας, αλλά και μέρος της φιλοσοφίας της Μπάρτσελόνα».

Έτσι θέλει την Μπαρτσελόνα ο Φλικ και η αποθέωση σε Κρόιφ

Όσον αφορά το μοντέλο του παιχνιδιού, εκείνος ανέφερε:

«Θέλουμε πάντα να παίζουμε, να είμαστε ενεργοί, για μένα είναι πολύ σημαντικό, προσπαθούμε να ενεργούμε όταν έχουμε την μπάλα. Χωρίς την μπάλα ή με την μπάλα. Ίσως θέλουμε να κατευθύνουμε τους αντιπάλους προς τη σωστή κατεύθυνση, εκεί που θέλουμε να είναι, ώστε να κερδίσουμε την μπάλα. Κάποιες φορές θα πιέσουμε με έναν τρόπο, άλλες φορές πιο ψηλά, αλλά με την μπάλα όλοι πρέπει να νιώθουν ελεύθεροι για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Τέλος, αποκάλυψε ότι ο τρόπος που βλέπει το ποδόσφαιρο είναι παρόμοιος με το στυλ της Μπαρτσελόνα. «Αυτός ήταν και ο δικός μου στόχος από την πρώτη ομάδα που προπονούσα. Μελέτησα πολλά για τη ολλανδική σχολή ποδοσφαίρου, αλλά και για τον Γιόχαν Κρόιφ.»