Φωτογραφία: Eurokinssi

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Κάθε εμπόδιο σε καλό

21.07.24 | 22:00

Συνηθίζεται να λέγεται και να γράφεται πως «κάθε εμπόδιο σε καλό». Στη ζωή, άλλες φορές αυτό ισχύει και άλλες όχι. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, σε ότι αφορά τουλάχιστον την αναζήτηση των πρωταθλητών Ελλάδας για τον φορ που θα αναβαθμίσει ολόκληρη την «ασπρόμαρη» επιθετική γραμμή, πιθανότατα η συγκεκριμένη λαϊκή ρήση θα βρει εφαρμογή!

Πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ

Σε ένα από τα δεκάδες ρεπορτάζ που γράφτηκαν σήμερα στη Ρωσία και είχαν πρωταγωνιστή τον Φεντόρ Τσάλοφ, ο συντάκτης του έγραψε: «Μόλις πριν μία εβδομάδα, η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ θα μπορούσε να αποτύχει, γιατί ο Τσάλοφ δεν ανταποκρίθηκε στον ελληνικό σύλλογο για μεγάλο χρονικό διάστημα και έτσι οι Έλληνες μεταπήδησαν στον 33χρονο ελεύθερο Μπρέθγουεϊτ».

Είτε ο ΠΑΟΚ… βαρέθηκε να περιμένει τον Μπρέθγουεϊτ είτε «μαζεύτηκε» μαθαίνοντας πως ο Δανός συμφώνησε με τον Ολυμπιακό, η ουσία είναι μία! Το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Πειραιωτών και του Δανού, απέδειξε περίτρανα πως ο Μπρέθγουεϊτ ουδέποτε είδε «ζεστά» το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

«Δεν προκύπτει πως η πλευρά του ποδοσφαιριστή επιθυμεί να δεσμευτεί τόσο νωρίς στην μεταγραφική περίοδο, θέλοντας ενδεχομένως να εξαργυρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο – με περισσότερα χρήματα και ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό – την ομολογουμένως γεμάτη σεζόν του στη Segunda Division» διαβάσατε στο monobala.gr στις 15 Ιουλίου, μία ημέρα δηλαδή πριν ο ΠΑΟΚ αποσυρθεί από την «κούρσα» για την απόκτησή του!

Περισσότερα χρήματα, μεγαλύτερη προοπτική

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε να «επιστρέψει» πιο δυναμικά και αποφασιστικά στον Φεντόρ Τσάλοφ, βγάζοντας μεν πολλά περισσότερα χρήματα από τα ταμεία του συγκριτικά με αυτά που θα έδινε στον Μπρέθγουεϊτ (3 εκ. θα δοθούν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και περισσότερα από 4 εκ. «καθαρά» στον Ρώσο φορ σε βάθος τριετίας), αλλά προσθέτει δε στη δύναμή του έναν 26χρονο ποδοσφαιριστή που πιθανότατα θα έχει μεταπωλητική αξία, σε αντίθεση με τον 33χρονο Δανό.

Επίθεση… όνειρο

Με την επικείμενη απόκτηση του Τσάλοφ, ο  ΠΑΟΚ ενισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό την επίθεσή του, καθώς οι βασικές επιλογές του Ράζβαν Λουτσέσκου για την κορυφή της θα είναι οι Φεντόρ Τσάλοφ και Μπράντον Τόμας, ενώ «πίσω» τους θα υπάρχουν οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Γιάννης Κωνσταντέλιας, Τάισον, Κίριλ Ντεσπόντοφ, Τόμας Μουργκ και Αντρέ Βιεϊρίνια. Καθόλου άσχημα, για μία ομάδα που δίνεται ως τέταρτο φαβορί για τον τίτλο της Stoiximan Super League και αρκετοί είναι αυτοί που δεν υπολογίζουν ιδιαίτερα, παρά το περσινό τους… πάθημα!

Όταν δε ολοκληρωθεί το «παζλ», δηλαδή με την απόκτηση του Ταρίκ Τισουντάλι ενδεχομένως και την αποχώρηση του Αλί Σαμάτα, η γραμμή κρούσης του ΠΑΟΚ θα μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί… παντοδύναμη!