Ο Χάμες Ροντρίγκες με την φόρμα του Ολυμπιακού Φωτογραφία: Intime

Διεθνή

Σε λίγο θα κυκλοφορεί… ελεύθερος (pic)

22.07.24 | 09:07

Μόνο τα τυπικά απομένουν για να λύσει το συμβόλαιό του με τον Σάο Πάουλο ο Χάμες Ροντρίγκες, ίσως ο κορυφαίος παίκτης του πρόσφατου Copa America.

Με το που θα βγει… στην αγορά ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός αναμένεται να γίνει περιζήτητος μετά και το τουρνουά που έκανε στα γήπεδα των ΗΠΑ.

Πολύ σύντομα, ο 33χρονος θα είναι ένας τους ποδοσφαιριστές που θ΄ απασχολήσουν αρκετές ομάδες, με τον ίδιο να έχει δηλώσει πως προτεραιότητά του είναι να επιστρέψει στην Ευρώπη μετά την «περιπέτεια» που είχε στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2022/2023 (μέχρι τον Απρίλιο) και το πέρασμά του στο βραζιλιάνικο σύλλογο.

Ο Χάμες Ροντρίγκες «πήρε από το χέρι» την Κολομβία στο Copa America 2024 και την οδήγησε στον τελικό, όπου ηττήθηκε στα πέναλτι από την Αργεντινή. Οι εμφανίσεις του ήταν τέτοιες που έχουν προκαλέσει ήδη το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων ανά τον κόσμο, με τον ίδιο να «ψηφίζει» Ευρώπη, αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει…

Σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο Κολομβιανός άσος θα τερματίσει άμεσα το συμβόλαιό του με τη Σάο Πάουλο, με την προοπτική να επιστρέψει στη Γηραιά ήπειρο.

Ο Ιταλός ειδικός σε θέματα μεταγραφών Ρομάνο αναφέρει ότι «ο Χάμες θα παραιτηθεί από το υπόλοιπο του μισθού του, προκειμένου να αποχωρήσει από το κλαμπ, μιας και το συμβόλαιό του είναι σε ισχύ έως τον Ιούνιο του 2025».

Φήμες θέλουν να ακούγεται το όνομά του σε πολλές ισπανικές ομάδες (Σοσιεδάδ, Θέλτα, Ατλέτικο Μαδρίτης), αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχουν επίσης συζητήσεις για το μέλλον του. «Η αποχώρησή του από τη Σάο Πάουλο θα βάλει τέλος στη δυσαρέσκεια του παίκτη μετά την άφιξή του στην βραζιλιάνικη ομάδα.

Έχει δεχθεί πολλές κριτικές και ήταν ακόμα και αναπληρωματικός σε αρκετές περιπτώσεις. Στις Ηνωμένες Πολιτείες με την εθνική του ομάδα, ωστόσο, κατάφερε να αποδείξει την αξία του.»

 

Η καριέρα του πήρε… την κάτω βόλτα μετά το Κατάρ

Η καριέρα πήρε μια απροσδόκητη τροπή όταν μετακόμισε στην Αλ Ραγιάν του Κατάρ ενώ ήταν 30 ετών.

Από την Premier League, αποφάσισε να ακολουθήσει… το δρόμο του χρήματος, αλλά δεν του βγήκε σε καλό, τουλάχιστον, ποδοσφαιρικά.

Μετά από ένα χρόνο (2021/2022), ήρθε στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό για 9 μήνες και αργότερα κατευθύνθηκε στη Βραζιλία.

Η επιστροφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 2019/2020 μετά από δύο σεζόν δανεισμού στη Μπάγερν τελείωσε με αρκετούς τραυματισμούς και αρκετά αρνητικές στιγμές.

Ούτε η εμπειρία της Premier League με την Έβερτον είχε θετική κατάληξη (2020/2021, 13 ματς και 4 γκολ).

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Χάμες Ροντρίγκες κατάφερε να αποδείξει ότι ακόμη και στα 33 του χρόνια είναι ένας παίκτης με τεράστια ποιότητα όταν έχει τη μπάλα στα πόδια του.

Αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης του Copa America, όπου έδωσε συνολικά έξι ασίστ και σκόραρε ένα γκολ εναντίον του Παναμά. Έδωσε μια πραγματική παράσταση, όντας ο ηγέτης της Κολομβίας σε όλο το τουρνουά, μέχρι να την οδηγήσει στον τελικό.

Τώρα, θέλει να βρεθεί και να αγωνιστεί ξανά στο υψηλότερο επίπεδο, στην ευρωπαϊκή ήπειρο, απέναντι στις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη!