Creative Team: Foivos Mouratidis

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Άρης: Το πρώτο διπλό «χτύπημα» ουσίας

22.07.24 | 21:24

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Η αποστολή του Άρη ξύπνησε στο Μόναχο, ωστόσο οι πρώτες ώρες επεφύλασσαν διπλό μεταγραφικό χτύπημα. Την προφορική συμφωνία για την απόκτηση των Πιόνε Σίστο και Πάπε Αμπού Σισέ, ενώ όλα δείχνουν ότι έπεται και συνέχεια.

Η διπλή κίνηση της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης, τη στιγμή που η αποστολή είχε αφήσει μία μέρα νωρίτερα πίσω της τη Θεσσαλονίκη, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα. Ότι όλο αυτό το διάστημα μπορεί να μην υπήρχε κάποια ανακοίνωση αλλά υπήρχε κινητικότητα. Η ανακοίνωση της παραμονής του Χούλιαν Κουέστα για τα επόμενα τρία χρόνια ήταν η μόνη όλο αυτό το διάστημα. Στη διάρκεια αυτού δεν επήλθε συμφωνία με τον Φαμπιάνο Λέισμαν λόγω των υψηλών του απαιτήσεων, ενώ αποτέλεσε παρελθόν ο Λευτέρης Χουτεσιώτης. Επίσης αποχώρησαν κατά σειρά από το ρόστερ οι Μπίργκερ Βερστράτε, Νέβεν Τζούρασεκ και ο Μόουζες Οντουμπάτζο, με την μεταγραφή του στην ΑΕΚ να φέρνει χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ. Μία τριάδα που είχε ρόλο στην περσινή χρονιά ενώ υπήρξε μονάχα η κίνηση επένδυσης με τον Κλέιτον Ντιαντί.

Η διοίκηση της ΠΑΕ παρόλα αυτά δεν έδειχνε να ανησυχεί. Αντίθετα άφηνε να διαρρεύσει μία σιγουριά για άμεσης κινήσεις και μάλιστα ουσίας όπως επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες μετά. Καταρχήν με την προφορική συμφωνία με τον Σίστο, που βρισκόταν στο στόχαστρο του Άρη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και λίγες ώρες μετά με τον Σισέ που προ ημερών είχε βρεθεί στο στόχαστρο της ΑΕΚ.

Θόδωρος Καρυπίδης και Άκης Μάντζιος όλο αυτό το διάστημα βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή για τις μεταγραφές που θα έπρεπε να γίνουν. Σίγουρα ενός κεντρικού αμυντικού, αφού αποχώρησε ως ελεύθερος ο Φαμπιάνο, με το κενό του να καλύπτει ο Σισέ. Ένας ποδοσφαιριστής που γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα και θα πλαισιώσει τους Γιάκουμπ Μπράμπετς, Φραν Βέλεθ και Λίντσεϊ Ρόουζ.

Όσο για τον Σίστο θα δώσει λύσεις στα άκρα της επίθεσης, κυρίως στα αριστερά αλλά δεδομένης και της απουσίας του Σάπι Σουλεϊμάνοφ εξαιτίας της τιμωρίας του για πέντε αγωνιστικές. Ο διεθνής Δανός εξτρέμ άλλωστε έχει την εμπειρία και τις παραστάσεις να το κάνει.

Η συνέχεια αναμένεται «καυτή»

Τι μπορεί να περιλαμβάνει η συνέχεια τώρα που έγινε η αρχή; Το επόμενο διπλό χτύπημα της ΠΑΕ Άρης φαίνεται πως θα έχει να κάνει με την ανακοίνωση δύο ποδοσφαιριστών που θα αγωνίζονται στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Εκεί όπου δεν υπάρχουνε πλέον οι Βερστράτε και Τζούρασεκ, ενώ απόντες θα είναι σίγουρα στο ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος οι Βλάντιμιρ Νταρίντα, που κουβαλάει και τιμωρία μία αγωνιστικής από το τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson, και Ζαν Ζουλ, που με τη σειρά του θα χάσει σίγουρα τις δύο πρώτες αγωνιστικές για τον ίδιο λόγο. Ο ένας εξ αυτών απομένει να φανεί αν θα είναι ο Πάολο Φερνάντες της ΑΕΚ με τα πάντα να εξαρτώνται από τον Ματίας Αλμέιδα.

Μεταξύ άλλων στην ομάδα της Θεσσαλονίκης θα κινηθούν για την απόκτηση ενός τερματοφύλακα για να καλυφθεί το κενό του Χουτεσιώτη και να έχει ανταγωνισμό ο Κουέστα. Ο Γιώργος Αθανασιάδης είναι πάντα μία επιλογή που βρίσκεται στην αγορά, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δύσκολα να προχωρήσει.

Ακόμη δεδομένη θεωρείται η κίνηση για την απόκτηση ενός επιθετικού όσο παραμένει στο ρόστερ ο Λορέν Μορόν, καθώς δεν έχει φθάσει κάποια πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ. Στα πλάνα είναι πάντα ο Ζίνι της ΑΕΚ για να καλύψει το κενό που άφησε η ολοκλήρωση του συμβολαίου του  Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Κι όσο για απόκτηση δεξιού μπακ μετά την απώλεια του Οντουμπάτζο; Το πιθανότερο σενάριο τη στιγμή αυτή φέρνει τον Μάρτιν Μοντόγια να καλύπτει το κενό στη βασική ενδεκάδα. Σε αντίθεση δηλαδή με ότι ίσχυε την περσινή χρονιά όπου αγωνιζόταν αναγκαστικά ως αριστερός μπακ.

Στο δια ταύτα το βέβαιο είναι πως λογικά από την Πέμπτη (25/7), ο Μάντζιος θα έχει υπό τις οδηγίες του δύο ακόμη ποδοσφαιριστές, τους Σίστο και Σισέ. Ο Έλληνας τεχνικός βλέπει το ρόστερ του να γεμίζει στα μισά της προετοιμασίας για τη νέα χρονιά και έπεται συνέχεια.