Ο Μάκης Γκαγκάτσης Φωτογραφία: Intime

ΕΠΟ

Η «πύρρειος νίκη» του Mάκη Γκαγκάτση

22.07.24 | 15:08

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Μ. Γκαγκάτσης, οραματίζεται, όπως έχει δηλώσει, ότι η νέα διοίκηση της ΕΠΟ, «θα φέρει την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Του το ευχόμαστε ολόψυχα, αλλά τα πρώτα «μηνύματα», ανήμερα της εκλογής του, μόνο προς την κατεύθυνση της κάθαρσης δεν οδηγούν.

Το πρώτο «μήνυμα» εστάλη από τη Super League. H σύμπραξη ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού και λοιπών συνοδοιπόρων στέλνει για πρώτη φορά στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ τον… περιλάλητο Αχιλλέα Μπέο.

Αυτόν που ενώ πριν από λίγους μήνες δήλωσε ότι πουλάει την ΠΑΕ Βόλος επειδή χρειάζεται χρόνο ώστε να αφοσιωθεί στα καθήκοντά του ως δήμαρχος Βόλου, ξαφνικά κάνοντας στροφή 180 μοιρών, κράτησε την ΠΑΕ, έθεσε υποψηφιότητα για πρέοδρος της Super League και γύρισε τον «κόσμο ανάποδα» για να εκλεγεί ως εκπρόσωπος του συνεταιρισμού στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Σηματοδοτεί η εκλογή Μπέου την… κάθαρση στο ποδόσφαιρο;

Μήπως το ποδόσφαιρο θα καθαρίσει από παράγοντες, που πρόσφατα τιμωρήθηκαν από τα όργανα του ποδοσφαίρου για ρατσισμό ενανίον έγχρωμου ποδοσφαιριστή και τους απαγορεύθηκε η είσοδος στα γήπεδα;

Aπό παράγοντες, που επίσης, τιμωρήθηκαν για επιθέσεις σε διαιτητές και σε μέλη της KΕΔ;

Aπό παράγοντες που πριν από ένα χρόνο αποκαλούσαν δημόσια, πολλούς από αυτούς με τους οποίους από σήμερα θα κάθονται στο ίδιο τραπέζι της ΕΠΟ, ως «μαριονέτες», «κοπρίτες» και «υπαλλήλους» του Σαββίδη και του Μελισσανίδη”;

Για να μην επαναφέρουμε στο προσκήνιο παλαιότερες «αμαρτώλές» ιστορίες…

Το ερώτημα, βέβαια, ρητορικό…

Αλλά και το αποτέλεσμα των εκλογών της ΕΠΟ αυτό καθαυτό στέλνει τα δικά του μηνύματα.

Διότι ναι μεν στα ποσοτικά χαρακτηριστικά η εκλογή του Γκαγκάτση δεν αμφισβητείται, αφού είχε με το μέρος του την πλειοψηφία των ΕΠΣ, όμως στα ποιοτικά χαρακτηριστικά η ανάγνωση γίνεται διαφορετικά.

Τρεις από τις πέντε ΠΑΕ των αποκαλούμενων «big -5» βρίσκονται ήδη απέναντι του. Οι δύο με ηχηρό τρόπο. Ο Παναθηναϊκός και ο Άρης επέλεξαν να απέχουν από την εκλογική διαδικασία. Η τρίτη είναι η ΑΕΚ που συμμετείχε αλλά δεν υπεψήφησε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν.

Ήδη, επομένως, ο Γκαγκάτσης θα έχει απέναντι του ένα ισχυρό ως προς την εμβέλεια μέτωπο (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης) και στο εσωτερικό θα πρέπει να κουμαντάρει τον απρόβλεπτο και αθυρόστομο Μπέο…

Το λες και «πύρρειος νίκη»…