Creative Team: Foivos Mouratidis

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Μανωλάς στο monobala.gr: «Επένδυση ο Πιρόλα – Αμυντικός υψηλού επιπέδου ο Σισέ»

22.07.24 | 20:00

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Τι συνδέει τον Λορέντσο Πιρόλα και τον Πάπε Αμπού Σισέ; Ο Κώστας Μανωλάς. Ο Έλληνας στόπερ αποτέλεσε συμπαίκτη και των δύο και μίλησε αποκλειστικά στο monobala.gr για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και του Άρη.

Ο 33χρονος πρώην διεθνής κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε με τον Ιταλό στόπερ στην Σαλερνιτάνα, μετά την επιστροφή του από την Αλ Σαριάχ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Όσον αφορά την συνύπαρξή του με τον Σενεγαλέζο στόπερ, αυτή ήρθε στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό το 2022 και πιο συγκεκριμένα στην επιστροφή του στην Ελλάδα μετά από 7,5 χρόνια στην Ιταλία.

Όπως γίνεται κατανοητό λόγω της κοινής θέσης και των τριών ο Μανωλάς δεν ήταν απλώς συμπαίκτης με τους Πιρόλα και Σισέ, αλλά τους είχε και δίπλα του στα παιχνίδια τους με Σαλερνιτάνα και Ολυμπιακού αντίστοιχα. Κάτι που σημαίνει ότι τους γνωρίζει πολύ καλά. Από πρώτο χέρι αφού είχε άμεση συνεργασία μαζί τους.

«Δουλευταράς ο Πιρόλα»

Καταρχήν όσον αφορά τον πιο πρόσφατο συμπαίκτη του τον Πιρόλα ο Μανωλάς σχολίασε πως: «Τον γνώρισα για ένα εξάμηνο που αγωνιστήκαμε μαζί στην Σαλερνιτάνα. Πρόκειται για ένα νέο παιδί που μπορεί να του λείπει η εμπειρία αλλά ο χρόνος λειτουργεί για αυτόν».

Για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό είπε: «Σίγουρα οι εμπειρίες που έχει από ένα πρωτάθλημα όπως είναι το ιταλικό και το πρώτο της χώρας η Serie A πρόκειται να τον βοηθήσουνε. Ειδικά όμως στην αρχή θα χρειαστεί στήριξη από όλους γιατί άλλες οι απαιτήσεις της Σαλερνιτάνα και άλλες του Ολυμπιακού».

Σε εκείνο το σημείο ο Μανωλάς στάθηκε στα χαρακτηριστικά του πρώην συμπαίκτη του επισημαίνοντας: «Πρόκειται για ένα καλό παιδί και δουλευταρά. Είναι ταχύτατος και αλτικότατος, ενώ το γεγονός ότι πρόκειται για τον αρχηγό της U23 της Εθνικής Ιταλίας σημαίνει πολλά».

Κι όσον αφορά για το πως κρίνει την λογική της επιλογής του από τον Χοσέ Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό σχολίασε: «Ο Λορέντζο πρόκειται για μία κίνηση επένδυσης από τον Ολυμπιακό. Μία καλή επένδυση θα πρόσθετα. Είναι ακόμη 22 ετών και επαναλαμβάνω ότι θα χρειαστεί στήριξη στα δύσκολα αλλά και υπομονή ώστε να μπορέσει να προσφέρει αυτά που πραγματικά μπορεί».

«Στόπερ από το πάνω ράφι ο Σισέ»

Δύο χρόνια νωρίτερα, ο Μανωλάς ήταν συμπαίκτης με τον Σισέ στον Ολυμπιακό. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός γύρισε το χρόνο πίσω και θυμήθηκε τη συνύπαρξή του με τον Σενεγαλέζο αμυντικό, που έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Άρη.

«Ο Πάπε είναι χωρίς αμφιβολία μία πολύ καλή προσθήκη για τον Άρη. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή υψηλού επιπέδου και έμπειρο που καθημερινά δίνει τον καλύτερό του εαυτό στις προπονήσεις για να είναι πανέτοιμος στα παιχνίδια», ήταν το πρώτο σχόλιό του για τον Σισέ και συνέχισε.

«Φροντίζει στη διάρκεια του παιχνιδιού να αξιοποιεί τη ταχύτητά του, αλλά και τη δύναμή του ενώ εκτός από το να έχει ουσιαστική παρουσία στην άμυνα του αρέσει να προωθείται και να σκοράρει», για να καταλήξει λέγοντας: «Και μόνο που ήταν βασικός στον Ολυμπιακό, μία μεγάλη ομάδα και την μεγαλύτερη στην Ελλάδα, αναμένω πως θα είναι βασικός και στον Άρη. Θα αποτελέσει εγγύηση στην άμυνά του και είμαι βέβαιος πως γνωρίζοντας την ελληνική πραγματικότητα θα τον βοηθήσει να πετύχει τους στόχους του».