Monobala Creative Team: Foivos Mouratidis

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Ολυμπιακός: Τα εφτά «κανόνια» πριν τον Ελ Κααμπί (videos)

24.07.24 | 09:05

Ο Ολυμπιακός ανανέωσε το συμβόλαιο του Αγιούμπ Ελ Κααμπί μέχρι το 2026, κρατώντας στο ρόστερ της ομάδας τον πρώτο σκόρερ της περσινής σεζόν.

Ο μοναδικός σκόρερ του τελικού του Conference League, που χάρισε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στον Ολυμπιακό θα παραμείνει στην ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Στον Ολυμπιακό ελπίζουν μετά την πρώτη του σεζόν, που σε 50 συμμετοχές πέτυχε 33 γκολ και έδωσε 3 ασίστ να συνεχίσει να «γράφει» νούμερα… όπως αρκετοί… killers πριν από αυτόν.

Το monobala.gr σας παρουσιάζει τους φορ που άφησαν το στίγμα τους στην ομάδα του Ολυμπιακού και έγραψαν ιστορία με τα «ερυθρόλευκα» με τα γκολ που πέτυχαν.

Ο «πιστολέρο» της προηγούμενης πενταετίας

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήρθε το 2019 στους Πειραιώτες και κατάφερε να μείνει στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην ιστορία του συλλόγου, με γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη που θα μείνουν αξέχαστα στους φιλάφλους των «ερυθρόλευκων».

Ο Μαροκινός σε 225 παιχνίδια έβαλε 94 γκολ και έδωσε 25 ασίστ, με σημαντικότερο ίσως, αυτό απέναντι στην Άρσεναλ στο «Emirates» για να προκριθεί ο Ολυμπιακός στους «16» του Europa League.

O Ιντέγε των μεγάλων γκολ στη Super League

Ο Μπράουν Ιντέγε μπορεί να έμεινε μόλις μιάμισι σεζόν στον Πειραιά, ωστόσο οι φίλοι της ομάδας θυμούνται ακόμη τα γκολ και τους ιδιαίτερους πανηγυρισμούς του.

Ο Νιγηριανός φορ σε 65 ματς είχε σημειώσει 28 γκολ και είχε δώσει 10 ασίστ.

H εκτόξευση του Καρίμ Ανσαριφάρντ

Ο Ιρανός επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του στην χώρα μας με τη φανέλα του Πανιωνίου, πριν τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός. Ο Ανσαριφάρντ ήταν από τους λίγους παίκτες που «διασώθηκαν» τη σεζόν 2017/18, χρονιά που οι Πειραιώτες έχασαν το πρωτάθλημα, βγαίνοντας δεύτερος σκόρερ με 17 γκολ, ενώ συνολικά με τα «ερυθρόλευκα» πέτυχε 22 γκολ και έδωσε 8 ασίστ σε 48 ματς.

O «Μητρογκόλ»

Ο Κώστας Μήτρογλου, όπως όλοι οι παίκτες που έγραψαν ιστορία με τον Ολυμπιακό, πέρασε από όλα τα στάδια. Αμφισβητήθηκε, κρίθηκε, θαυμάστηκε και αποθεώθηκε.

Με 82 γκολ και 20 ασίστ σε 186 παιχνίδια είναι ο τελευταίος πραγματικός «εκτελεστής» Έλληνας επιθετικός που πέρασε από τους «ερυθρόλευκους» και την Εθνική ομάδα.

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους για τον Τζιμπούρ

Ο Ραφίκ Τζιμπούρ είχε ήδη μεγάλη καριέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα, πριν φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, όμως παίζοντας σε μία από τις καλύτερες ομάδες των «ερυθρόλευκων» με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο, κατάφερε να διακριθεί.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε αξέχαστα ματς για τους φίλους των Πειραιωτών, και η αναλογία G/A ανά ματς που έχει είναι από τις καλύτερες επιθετικού του Ολυμπιακού.

Σε 81 ματς με τα «ερυθρόλευκα» πέτυχε 45 γκολ και έδωσε 9 ασίστ.

Ο Ντάρκο που ήρθε για να μείνει

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς έπαιξε στον Ολυμπιακό μόλις δύο σεζόν, αποφάσισε να ολοκληρώσει την καριέρα του με τη φανέλα της ομάδας και μέχρι σήμερα παραμένει μέλος των Πειραιωτών.

Ο Σέρβος επιθετικός πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα στην Ελλάδα και σε 61 παιχνίδια σημείωσε 31 γκολ και έδωσε 4 ασίστ.

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας – Αλέκος Αλεξανδρής

Μόνο με τον Ελ Αραμπί μπορεί να συγκριθεί για τα επιτεύγματά του στους «ερυθρόλευκους» ο Αλεξανδρής. Με 170 γκολ και 12 ασίστ σε 333 συμμετοχές, ο Έλληνας επιθετικός είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου και πολύ δύσκολα στη σημερινή εποχή, που οι παίκτες δεν μένουν για πολλά χρόνια σε μία ομάδα, θα μπορέσει κάποιος να τον ξεπεράσει.