Credits: ΠΑΕ ΚΗΦΙΣΙΑ

Superleague 2

Λέτο: «Στόχος μας να επιστρέψουμε στην Superleague»

22.07.24 | 22:11

Ο προπονητής της Κηφισιάς, Σεμπαστιάν Λέτο, λίγο πριν την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας δήλωσε ότι ο στόχος είναι η επάνοδος στη Stoiximan Super League.

Το ίδιο υπογράμμισαν και οι Αλμπέρτο Μποτία και Γιώργος Μάναλης πριν ξεκινήσουν τη… δουλειά.

Η πρώτη προπόνηση της Κηφισιάς για τη νέα αγωνιστική περίοδο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιουλίου. Με τον Σεμπάστιαν Λέτο στη θέση του πρώτου προπονητή πλέον, οι παίκτες της Κηφισιάς βρέθηκαν για πρώτη φορά όλοι μαζί στον αγωνιστικό χώρο, ξεκινώντας τη δουλειά εν όψει της νέας σεζόν, η οποία είναι γεμάτη προκλήσεις.

Λέτο: «Να επιστρέψουμε στην πρώτη κατηγορία»

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα που έχω αυτή την πρόκληση. Είναι κάτι που έψαχνα εδώ και καιρό. Ξέρω πως είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα. Φέτος έχω την ευκαιρία να αναλάβω την ομάδα ως πρώτος προπονητής. Έχοντας ήδη δουλέψει εδώ ως βοηθός, ξέρω πόσο οργανωμένη είναι η Κηφισιά σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό συνέχεια τον μεγάλο μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το να παλέψουμε για να επιστρέψουμε στην πρώτη κατηγορία.

Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει πάντα με το αποτέλεσμα. Ξέρουμε φυσικά πως έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Η διοίκηση έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να έχουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα. Όσο περνά ο καιρός, οι παίκτες θα καταλάβουν τη φιλοσοφία μου κι εγώ θα καταλάβω πώς είναι οι ίδιοι στο γήπεδο ώστε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί παρέα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Κηφισιά.

Μέχρι στιγμής, έχουμε όλους τους παίκτες που χρειαζόμαστε. Φυσικά δεν κλείνουμε το παράθυρο. Ανυπομονούμε να δούμε πώς θα λειτουργήσουν οι παίκτες στη διάρκεια της προετοιμασίας και θα δούμε αν χρειαζόμαστε κάτι άλλο ή όχι.

Η πίεση στο ποδόσφαιρο βρίσκεται παντού. Δεν έχει σημασία πού βρίσκεσαι και τι θέση έχεις. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Αυτό που θα προσπαθήσω από μέρους μου είναι να είμαι ξεκάθαρος απέναντι στους παίκτες για το τι ζητάω και ποιες είναι οι ιδέες μου. Το πιο σημαντικό για μένα είναι κάθε παίκτης να ξέρει πότε και πώς πρέπει να γίνει το κάθε τι».

Μποτία: «Να δημιουργήσουμε μια δυνατή και σκληρή ομάδα»

«Ήμουν πολύ ευτυχισμένος εδώ από πέρσι. Όλοι στον σύλλογο με σεβάστηκαν, το ίδιο φυσικά έκανα κι εγώ. Θεωρώ πως αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο. Είμαι εδώ λοιπόν με τον στόχο να βοηθήσω την ομάδα να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί γι αυτό!

Η προσωπικότητα είναι το πιο σημαντικό, να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για να παλέψουμε. Να δημιουργήσουμε μια δυνατή και σκληρή ομάδα. Να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον.

Δεν χρειάζεται να αισθανόμαστε πίεση για κάτι. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Όταν δουλεύεις καλά κάθε μέρα στην προπόνηση και κάνεις μεγάλη προσπάθεια, όλα έρχονται. Αυτά πρέπει να γίνονται από την πρώτη μέρα. Να γνωριστούμε μεταξύ μας και να φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα για να πετύχουμε τον στόχο μας.

Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση. Για μένα είναι ακόμη μια σεζόν στην καριέρα μου. Είναι σημαντικό πως είμαι σε μια ομάδα που έχει μεγάλους στόχους. Είμαι χαρούμενος εδώ που είμαι, οπότε αυτό μετράει. Με σέβονται όλοι, όπως είπα. Κι εγώ από τη μεριά μου θέλω να το ανταποδώσω και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της»

Μάναλης: «Είμαι ενθουσιασμένος»

«Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, με υγεία. Οι λόγοι που ήρθα εδώ είναι προφανείς: η Κηφισιά είναι μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει, είναι μια ομάδα που πάνω απ’ όλα έχει τρομερή οργάνωση. Προέρχεται από τη Super League 1, οπότε έχει τις βάσεις, το υλικό, τα πάντα για να ξαναπρωταγωνιστήσει. Για μένα ήταν εύκολη απόφαση.

Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές, το γήπεδο της προπόνησης είναι εκπληκτικό. Το ρόστερ, οι προπονητές, οι άνθρωποι της ομάδας. Όλα είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ.

Τα περισσότερα παιδιά που είναι στην ομάδα έχουν κάνει πρωταθλητισμό. Η ιδιαιτερότητα είναι ίδια με πέρσι, το format σε αναγκάζει να πας μέχρι το τέλος λόγω της διαίρεσης των βαθμών. Αυτό λοιπόν που χρειάζεται είναι να έχεις συνέπεια μέσα στη σεζόν και να διαχειρίζεσαι τις καλές και τις κακές στιγμές, με τον ίδιο τρόπο.

Θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και θα προσπαθώ πάντα για το καλό της ομάδας».