Προς παραχώρηση ξανά ο Ουρουγουανός επιθετικός

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

ΠΑΟΚ: Προς νέο… δανεισμό ο Κουαλιάτα

23.07.24 | 09:19

Παρότι πήρε μέρος σε ολόκληρη την καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ, ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενο πως ο Νικολάς Κουαλιάτα δεν θα παρέμενε στο ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας, από τη στιγμή που «μπροστά» του είχε τους Κωνσταντέλια, Ζίβκοβιτς, Τάισον, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Βιεϊρίνια και ο «δικέφαλος» θα αποκτήσει ακόμα έναν μεσοεπιθετικό.

Έτσι, δεν προκαλεί καμία εντύπωση πως ο 25χρονος Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός θα παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός από τον ΠΑΟΚ, ξανά σε ομάδα της Λατινικής Αμερικής, όπως συνέβη τον Μάρτιο του 2023 οπότε και παραχωρήθηκε στην βραζιλιάνικη Κουϊάμπα, τη φανέλα της οποίας φόρεσε σε μόλις 9 παιχνίδια.

Αυτή τη φορά, ο Κουαλιάτα θα δοθεί δανεικός στην Σεντράλ Κόρδοβα, με Αργεντινό δημοσιογράφο να αναφέρει πως ο ποδοσφαιριστής θα ταξιδέψει σήμερα (23/7) στην Αργεντινή προκειμένου να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Ο Κουαλιάτα αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ τον Ιούλιο του 2022 ύστερα από εισήγηση του Ζοσέ Μπότο, με τους «ασπρόμαυρους» να βγάζουν από τα ταμεία τους περίπου 2 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσουν από την Μοντεβιδέο Γουόντερερς, ωστόσο η επένδυση αποδείχθηκε αποτυχημένη καθώς ο Ουρουγουανός δεν κέρδισε ούτε την εμπιστοσύνη του Ράζβαν Λουτσέσκου αλλά ούτε και αυτή του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ Β.

Συνολικά, ο Κουαλιάτα έχει αγωνιστεί σε μόλις 5 επίσημα παιχνίδια του ΠΑΟΚ για 124 αγωνιστικά λεπτά, ενώ δεν ήταν αρκετή η – καλή κατά κοινή ομολογία – φετινή προσπάθειά του τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στο Χορστ της Ολλανδίας.