Φωτογραφία: Intime

Superleague 2

Ευγενίου για τις εξελίξεις στον Ηρακλή: «Δεν θα πέσω θύμα εμμέσων εκβιασμών»

23.07.24 | 11:04

Οι εξελίξεις «τρέχουν» στον Ηρακλή, με τον Ερασιτέχνη να καλεί τον κόσμο στη Γενική Συνέλευση, μετά το κώλυμα που υπήρξε στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Στράτο Ευγενίου και τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, για την εξαγορά της ΠΑΕ.

Ωστόσο, μετά τα όσα συνέβησαν, με την επίθεση που δέχθηκε ο παράγοντας του Ηρακλή από οπαδούς της ομάδας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, βγήκε στην «αντεπίθεση».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ευγενίου άφησε αιχμές για τον πρώην ιδιοκτήτη του Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ τόνισε για ακόμα μία φορά ότι πρόθεσή του είναι να αποχωρήσει από τα κοινά της ομάδας του Ηρακλή.

Αναλυτικά η δήλωση του Στράτου Ευγενίου:

«Οι ομάδες, είναι ιδέα και όχι εμπορικό προϊόν. Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου και της Μακεδονίας, δεν θα μπορούσα να μείνω ασυγκίνητος μπροστά στον κίνδυνο του αφανισμού του ιστορικού Ηρακλή.

Αυτός είναι και ο λόγος που πριν από τρία χρόνια ενέδωσα στις πιέσεις των ανθρώπων του Γ.Σ. Ηρακλής, για σύμπραξη με τον Π.Ο. Τρίγλιας.

Είχα ξεκαθαρίσει στους ανθρώπους του Ηρακλή, ότι στόχος μου δεν ήταν να ανοίξω έναν νέο διοικητικό κύκλο, αλλά να βρεθεί βιώσιμη διοικητική λύση ώστε να απεγκλωβιστώ το συντομότερο.

Σε όσο διάστημα κατέχω τις τύχες της ομάδας, καθώς δεν βρέθηκε υποψήφιος αγοραστής της ΠΑΕ, προσπάθησα αντιλαμβανόμενος την αγωνία του κόσμου για την ομάδα, και σε βάρος των επαγγελματικών και προσωπικών μου συμφερόντων, να κάνω το καλύτερο δυνατόν.

Η διάθεση μου να αποχωρήσω, συνδράμοντας με τον καλύτερο τρόπο στην αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, επιβεβαιώθηκε και από τη συμφωνία με τον Γυμναστικό Σύλλογο “Ηρακλής” στις 18/7/2024, να εξοφληθεί το χρέος που υπάρχει απέναντι μου, συνολικά 130.000 ευρώ, σε 18 μήνες!

Έχω δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν (8/7/2024) ότι o Ηρακλής είναι ιδέα, έχει ιστορία, ο κόσμος του είναι ταλαιπωρημένος, και η αγάπη του για τον σύλλογο δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές και χειρισμούς που υποκρύπτουν ιδιοτέλεια.

Σήμερα κατά τη συνάντηση μου με τον υποψήφιο αγοραστή της ΠΑΕ Π.Ο. Τρίγλια Ηρακλής, διαπίστωσα ότι επιχειρείται η εξαγορά με καθαρά εμπορικούς όρους και κατά παράβαση των αρχικώς συμφωνηθέντων, τα οποία προκύπτουν και εξ εγγράφων.

Επαναλαμβάνω ότι η πρόθεση μου είναι να αποχωρήσω από την ΠΑΕ Π.Ο.Τρίγλια- Ηρακλής, αλλά με τους συμφωνηθέντες όρους, παρότι αυτοί με βλάπτουν οικονομικά.

Αυτό είναι εν γνώση μου, αλλά επιβάλλεται γιατί έχω κουραστεί και δεν επιθυμώ να συνεχίσω.

Δεν πρόκειται όμως, σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο, να γίνω “θύμα” επικοινωνιακών μηχανισμών ή τυχών έμμεσων εκβιασμών».