Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Παναθηναϊκός: Η υποχρέωση με Μπότεφ, η απαραίτητη σοβαρότητα και η πρόκληση με Άγιαξ

23.07.24 | 13:14

Παναθηναϊκός έχει μπει για τα καλά, πλέον, σε ρυθμούς Ευρώπης. Σε δυο ημέρες δίνει το πρώτο του ματς, αυτό με την Μπότεφ στο ΟΑΚΑ για τον β’ προκριματικό γύρο του Europa League και φυσικά από χθες γνωρίζει τον αντίπαλό του σε περίπτωση πρόκρισης επί της βουλγαρικής ομάδας, που θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Άγιαξ – Βοϊβοντίνα.

*Χωρίς πολλά – πολλά, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το να αποκλείσει το «τριφύλλι» την Μπότεφ είναι υποχρέωση. Αν θέλετε, αποτελεί καθήκον. Τίποτα περισσότερα, τίποτα λιγότερο. Οι «πράσινοι» οφείλουν να παρουσιαστούν σοβαροί στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, να μην μπουν στο ματς με τον αέρα του φαβορί, αλλά σαν να είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες πρόκρισης και να κάνουν τη δουλειά. Να πάρουν μια νίκη που θα τους δώσουν τον πρώτο λόγο ενόψει της “πονηρής” ρεβάνς στη Βουλγαρία.

*Τα δυο πρώτα ζητούμενα σε καλοκαιρινές αναμετρήσεις, στις οποίες είσαι το φαβορί και σε αυτές κρίνεται πρόκριση, είναι να πας στα παιχνίδια βγάζοντας αυτή τη στάμπα από πάνω σου και να έχει συγκέντρωση στα ύψη. Δεν… ανακαλύπτουμε την Αμερική με το παραπάνω που γράφουμε, αλλά αυτή είναι και η πραγματικότητα. Στο παρελθόν έχουν γίνει ζημιές εν μέσω καλοκαιριού όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για άλλες ελληνικές ομάδες με πιο πρόσφατες περιπτώσεις αυτές των ΑΕΚ (Βελέζ) και ΠΑΟΚ (Λέφσκι). Καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς ότι για να αποφύγεις τέτοιου τύπου… κακοτοπιές, πρέπει να πάρεις το μονοπάτι της ποδοσφαιρικής σοβαρότητας και κυνικότητας.

*Οι αναμετρήσεις με τον Άγιαξ (γκραντ φαβορί απέναντι στη Βοϊβοντίνα), θα ακολουθήσουν, αλλά με αυτές θα ασχοληθούμε όταν θα έρθει η ώρα. Κανείς δεν μπορεί να συζητά από τώρα τα παιχνίδια απέναντι στους Ολλανδούς. Ναι, οι αναμετρήσεις αυτές θα αποτελέσουν μια μεγάλη πρόκληση για το “τριφύλλι”, όπως πέρυσι με τη Μαρσέιγ. Και θα φέρουν στο μυαλό αναμνήσεις. Πάντα ο Άγιαξ αποτελεί έναν “ιδιαίτερο” αντίπαλο για τους «πράσινους» λόγω παρελθόντος. Όμως, για την ώρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην Μπότεφ. Όλα τα υπόλοιπα, θα αναλυθούν όταν έρθει η ώρα και αν με το καλό ο Παναθηναϊκός έχει αποκλείσει τους Βούλγαρους και έχει κάνει το πρώτο του βήμα στο ευρωπαϊκό φετινό ταξίδι.

Υ.Γ: Στο μεταγραφικό κομμάτι υπάρχει έντονη κινητικότητα για την 4η προσθήκη του “τριφυλλιού” με τις ανάγκες να είναι δεδομένες και να αφορούν δυο εξτρέμ και έναν αριστερό μπακ. Όλα δείχνουν ότι μέσα στην εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις στο κομμάτι της ενίσχυσης. Όσο για τα περί Φώτη Ιωαννίδη και… συμφωνίας με τη Σπόρτινγκ, δεν αλλάζει το παραμικρό από την πλευρά του Παναθηναϊκού. «Ο παίκτης δεν πωλείται», συνεχίζουν να λένε οι «πράσινοι»…