Παρασκήνιο

Το νέο ατόπημα Γκαγκάτση, με παρέμβαση Μαρινάκη

23.07.24 | 16:30

Τι άλλαξε και επιστρέφει η Εθνική ομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης»; Α, ναι, η διοίκηση της ΕΠΟ. Ναι φίλοι μου. Η ποδοσφαιρική Ελλάδα με το περιβόητο αυτοδιοίκητο και «τρίχες κατσαρές», ζει και βασιλεύει, ανάλογα με το ποιος είναι ο…ηγεμόνας.

Αυτοδιοίκητο θέλουν για να μην τους λέει η Κυβέρνηση τι να κάνουν. Αν τους το λέει όμως ένας ισχυρός παράγοντας, κάνουν ότι πει χωρίς ερωτήσεις.

Πριν είχε τα κουμάντα η ΑΕΚ (και λίγο ο ΠΑΟΚ) και αυτό δεν άρεσε στον Ολυμπιακό; Έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης» η Εθνική ομάδα. Ανεπίσημα φυσικά και ουσιαστικά αναγκάζοντας της ΕΠΟ να φύγει, γιατί γινόντουσαν…ομορφιές στο γήπεδο.

Που θα παίζει; ΟΑΚΑ, Φιλαδέλφεια, Ριζούπολη, όπου να’ ναι, αλλά «μακριά από εμάς, δεν τους θέλουμε».

Πήραν ξανά τα κουμάντα στο Λιμάνι, με την συμμαχία ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού; «Βρε καλώς την Εθνική μας ομάδα». Επιστρέφει στο φαληρικό γήπεδο, δόξα και τιμή. Και πιο φθηνά από την OPAP Arena, για να σταθεί και το σχετικό αφήγημα.

Βλέπετε και εσείς φαντάζομαι πόση σοβαρότητα υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στη λειτουργία θεσμών και οργάνων. Η Εθνική ομάδα να γίνεται παιχνιδάκι στα χέρια κάποιων ισχυρών, που επειδή μπορούν και δεν τους το απαγορεύει κανείς, έχουν μετατρέψει την ομάδα που εκπροσωπεί ένα Έθνος σε περιοδεύοντα θίασο. Σήμερα παίζει εδώ, αύριο αλλού, τώρα και στην πόλη σας.

Αστειότητες. Δυστυχώς ο νέος Πρόεδρος, Μάκης Γκαγκάτσης, από τα πρώτα δείγματα εμφανίζεται δέσμιος συμφερόντων, καταστάσεων που δεν μπορεί να ελέγξει και αναμφίβολα δεν έχει τον φρέσκο αέρα που κάποιοι περίμεναν.

Η κόντρα ΑΕΚ-Ολυμπιακού ζημίωσε το ποδόσφαιρο μας

Η κόντρα Μαρινάκη – Μελισσανίδη έκανε κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι δικοί τους εγωισμοί έφεραν πόλωση, ακραία ρητορική, αντιπαλότητες που δεν έχουν κανένα νόημα για το λαοφιλές άθλημα και τώρα ο Ολυμπιακός εμφανίζεται ενωτικός (!!!) και φιλόξενος με την Εθνική όλων των Ελλήνων. Οι ίδιοι την είχαν διώξει, επειδή ο Μαρινάκης ήταν σε κόντρα με το σύστημα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Τώρα τα βρήκε με τον ΠΑΟΚ, οπότε όλα (πρέπει να τα βλέπουμε) καλά.

Μα που νομίζουν ότι απευθύνονται; Το πρώτο φάουλ του Γκαγκάτση είναι η εκλογή (επιλογή) Μπέου σε κομβική θέση στην ΕΠΟ και το δεύτερο η επιστροφή στο κάποτε αφιλόξενο «Γ. Καραϊσκάκης». Μα αν ήθελε να είναι ενωτικός θα έμενε στη Φιλαδέλφεια και αν δεν τους ήθελε ο Ηλιόπουλος, τότε τον εκθέτεις, παίζεις στο ΟΑΚΑ, ακόμη και στην Τούμπα. Όχι όμως στο γήπεδο που είχαν εξορίσει την Εθνική μας.
Για μόλις δύο ημέρες Πρόεδρος, δύο μεγάλα φάουλ από τον κ. Γκαγκάτση. Δεν το λες και καλό ξεκίνημα.