Ο Μονεμβασιώτης Φωτογραφία: Intime

ΠΟΤ Ηρακλής

Μονεμβασιώτης: «Επιστρέφουμε με όλες μας τις δυνάμεις» – Τι είπε για Σαββίδη και Καρυπίδη

23.07.24 | 20:03

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης. Ο γνωστός παράγοντας του ποδοσφαίρου ανέλαβε τα ηνία του Ηρακλή και την επόμενη μέρα της ιστορικής ομάδας.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων του δηλώσεων ο παράγοντας του κλαμπ ανακοίνωσε ότι ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος είναι ο νέος προπονητής του Ηρακλή. Παράλληλα τεχνικός διεθευντής ο Μανόλο Σαλβαδόρ, τιμ μάνατζερ ο Ηλίας Παπαθανασίου και βοηθός προπονητή ο Λευτέρης Βελέντζας.

Ο Μονεμβασιώτης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με ανοιχτή πρόσκληση ζήτησε από τον Βασίλη Χατζηπαναγή να αναλάβει το ρόλο του Αθλητικού Διευθυντή.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο τη θέση του προέδρου αναλαμβάνει ο Αριστοτέλης Περράκης, Α’ Αντιπρόεδρος ο Βασίλης Ταρνανάς, Β’ Αντιπρόεδρος η Έλλη Περράκη και μέλη τους οι Γιώργος Δημητριάδης και Ανδρέας Γιαννακουδάκης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στους Ιβάν Σαββίδη και Θόδωρο Καρυπίδη, με τους οποίους επιθυμεί να έχει επαφή.

Αναλυτικά όσα είπε

«Μόνο οι οπαδοί του Ηρακλή με έφεραν στον Ηρακλή. Όταν έγινε η πρώτη επαφή πριν από οκτώ μήνες με τους οργανωμένους του Ηρακλή, τους είπα δεν μένω στη Θεσσαλονίκη, δεν είμαι Μακεδόνας και δεν είμαι Ηρακλειδέας, είμαι Μικρασιάτης και Απόλλωνιστής.

Θα μελετήσουμε όμως τα πάντα για τον Ηρακλή γιατί αυτή η ομάδα είναι στις έξι μεγαλύτερες του ποδοσφαίρου. Βρίσκομαι εδώ κοντά σας για να ενώσουμε τον Ηρακλή. Παραμένει στις κορυφαίες ομάδες όλων των εποχών.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία των Φούρνων Βενέτη με τον Ηρακλή και το νέο όνομα της ομάδας που είναι το “Ηρακλής Φούρνοι Βενέτης”. Για πολλούς λόγους γίνεται αυτό με το όνομα. Αρχικά γιατί χρειάζεται έναν μεγάλο χορηγό. Δεύτερος λόγος είναι να πάψουν δικηγόροι εκβιαστές να εκβιάζουν την ομάδα. Κρίναμε σκόπιμο ότι χρειαζόμαστε επιπλέον θωράκιση.

Ανέβηκα στην πόλη και συνάντησα τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη και εκεί κατάλαβα πόσο σημαντικός είναι ο Ερασιτέχνης για αυτή την ομάδα. Αρχικά, συνάντησα τον Θέο και τώρα είναι πρόεδρος ο Κυριζίδης που έχει παρατήσει τη δουλειά και τρέχει όλη τη μέρα, ο Ηρακλής έχει μόνο προβλήματα.

Πρέπει να αρχίσουμε να χαμογελάμε, να πιστεύουμε και να ελπίζουμε. Στον Απόλλωνα ήμουν εννιά χρόνια και τον Ερασιτέχνη το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να παίρνει λεφτά για το γήπεδο. Ο Ερασιτέχνης Ηρακλής είναι κόσμημα και μπράβο τους, επιτελούν σοβαρό έργο».

Στη συνέχεια στάθηκε στον κόσμο, στα εισιτήρια διαρκείας, αλλά και στην άνοδο στη Σούπερ Λιγκ: «Το πρώτο πράγμα που ζητάμε είναι ενότητα, στο δοκάρι και μέσα και δοκάρι έξω. Είναι ειδικές συνθήκες, να παλέψουμε για να βγάλουμε το κεφάλι από τα λασπόνερα.

Η εξυγίανση θα τηρηθεί ευλαβικά και από εμάς. Ο κόσμος θα πρέπει να είναι πρωταγωνιστής. Να αφυπνιστεί ο κόσμος. Όλοι από ένα εισιτήριο διαρκείας. Η ομάδα στραβά-κουτσά θα ανεβεί. Αν δεν ανεβεί τον πρώτο χρόνο, θα ανεβεί τον δεύτερο. Αν ανεβεί και έχει 3000 διαρκείας θα είναι σαν να ανέβηκε μια επαρχιακή ομάδα.

Ο Ηρακλής είναι μία από τις έξι μεγάλες ομάδες. Κανείς τζάμπα στο γήπεδο. Πρέπει να αποκαταστήσουμε ένα μέρος της Iστορίας της ομάδας, ανθρώπων που έφυγαν στεναχωρημένοι, σαν τον Μυτλιναίο, τον Χατζηπαναγή, τον Ρέμο, τον Σπανουδάκη και άλλους.

Αν είχε παραμείνει ο Μυτιληναίος αυτά τα 15 χρόνια που και ο ίδιος μεγάλωνε και είναι στους κολοσσούς, ποιο θα είναι το επίπεδο της ομάδας; Εφάμιλλη με τις ομάδες του ΠΟΚ, τουλάχιστον σε οικονομικό επίπεδο, το ίδιο και με τον Ρέμο, έχει χάσει εκατομμύρια και τον βρίζαμε. Έχουμε ανάγκη και τον τελευταίο Ηρακλειδέα»

Μόλις ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου ο Μονεμβασιώτης βγήκε έξω από το ξενοδοχείο για να χαιρετήσει τους φιλάθλους του Ηρακλή, οι οποίοι των αποθέωσαν.