ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗ SUPER LEAGUE ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Για 28/2 το ντέρμπι της Τούμπας – Συναινεί ο ΠΑΟΚ στο αίτημα του Ολυμπιακού

14.02.24 | 15:57

Αίτημα στη Super League για αναβολή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, που έχει οριστεί στις 18 Φεβρουαρίου, κατέθεσε ο Ολυμπιακός.

Η διοργανώτρια Αρχή ανακοίνωσε πως θα συνεδριάσει εκτάκτως την Πέμπτη (15/2) για να εξετάσει το αίτημα των «ερυθρόλευκων», προκειμένου να αναβληθεί το παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Εάν το παιχνίδι πράγματι αναβληθεί, θα μεταφερθεί για τις 28 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός έχει ανάμεσα στο παιχνίδι της Τούμπας τις δύο κρίσιμες αναμετρήσεις με τη Φερεντσβάρος για τα play offs του Conference League.

Στο αίτημα των Πειραιωτών έχει συναινέσει ο ΠΑΟΚ. Μάλιστα, το αγωνιστικό τμήμα των «ασπρόμαυρων» έχει ήδη πει το «ναι» στη διοίκηση του συλλόγου.

Οι λόγοι που οι Θεσσαλονικείς είναι θετικοί στην αναβολή, έχουν να κάνουν και με το δικό τους πρόγραμμα. Και αυτό γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο να μετακυληθεί μια ολόκληρη αγωνιστική, που σημαίνει ότι τα play offs θα πάνε μια εβδομάδα αργότερα. Συνεπώς, ανάμεσα στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια, ο «δικέφαλος» του Βορρά θα έχει το παιχνίδι με τη Λαμία.

Η ανακοίνωση της Super League αναφέρει:

«Ανακοινώνεται ότι αύριο Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024, στις 15:45, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το μόνο θέμα ημερήσιας διάταξης έχει ως ακολούθως:

– Από 13/2/2024 αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός περί αναβολής του αγώνα “ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός”, που έχει οριστεί για την 18/2/2024 (ώρα 20.30), εκ νέου ορισμός αυτού και τυχόν συνεπαγόμενες αλλαγές στον ορισμό αγώνων των επόμενων αγωνιστικών της κανονικής περιόδου (24η, 25η και 26η αγωνιστική) και στο ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα πρωταθλήματος Super League 1 ανδρών.

Σημειώνεται ότι η ως άνω συνεδρίαση συγκαλείται με εφαρμογή της προθεσμίας σύγκλησης 24 ωρών, κατά το άρθρο 20 παρ. 1 του καταστατικού του Συνεταιρισμού, λόγω εξαιρετικά επείγουσας περίπτωσης, καθώς το ως άνω ζήτημα αφορά, μεταξύ άλλων, τον επικείμενο αγώνα “ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός” που έχει οριστεί για την Κυριακή 18/2/2024».

Πόσοι ψήφοι χρειάζονται για να περάσει το αίτημα του Ολυμπιακού

Για να γίνει δεκτό το αίτημα του Ολυμπιακού, θα χρειαστούν 10 ψήφοι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League. Οι δύο, όπως προκύπτει, θα είναι από τους ίδιους τους «ερυθρόλευκους» και τον ΠΑΟΚ.

Ο ΚΑΠ δεν προβλέπει αναβολή αγώνα ελληνικής ομάδας που αγωνίζεται στην Ευρώπη σε αυτήν τη φάση στην οποία συμμετέχει ο Ολυμπιακός. Αυτό ισχύει για την προημιτελική φάση της εκάστοτε διοργάνωσης και έπειτα. Για τον λόγο αυτό υπήρξε και αίτημα αναβολής.

Δεν είναι σίγουρο ότι οι υπόλοιπες ομάδες θα συναινέσουν σε κάτι τέτοιο. Και γιατί υπάρχουν ομάδες που ενδεχομένως δεν θα… χαρούν με με μια τέτοια εξέλιξη, αλλά και επειδή το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα πιεσμένο, καθώς υπάρχει και Euro το καλοκαίρι. Οπότε, το πρωτάθλημα θα πρέπει να τελειώσει σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πώς αποφάσισαν στον Ολυμπιακό το αίτημα αναβολής

Όταν ο Ολυμπιακός ενημερώθηκε πως η Φερεντσβαρος δεν θα έχει αγώνα το προσεχές Σαββατοκύριακο, υπέβαλε το πρωί της Τρίτης (13/2) αίτημα στη Super League για αναβολή του αγώνα του με τον ΠΑΟΚ την προσεχή Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου.

Στους Πειραιώτες θεωρούν πως δεν θα υπάρξει ελληνική ομάδα -με δεδομένο πως και ο ΠΑΟΚ δεν θα ήταν αντίθετος με αυτήν τη μετάθεση του αγώνα- που δεν θα συνηγορήσει σε αυτή την αναβολή, καθώς αφορά ευρωπαϊκή εκπροσώπηση.

Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» υπενθυμίζουν πως ο Ολυμπιακός σε σχετικό αίτημα του Παναθηναϊκού, σε αγώνα του με τον Ατρόμητο της 1ης αγωνιστικής στη φετινή Super League, συνηγόρησε στην αναβολή για τους ίδιους λόγους.