Ο Αράο Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA LEAGUE

Αράο: «Όποιος παίζει στον Παναθηναϊκό ξέρει καλά την ευθύνη – Όμορφη πίεση για κάθε παίκτη»

24.07.24 | 17:59

Ο Παναθηναϊκός κάνει αύριο (25/7, 21:00) την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα, καθώς αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ την Μπότεφ Πλόβντιβ για τον β’ προκριματικό του Europa League.

Ο Γουίλιαν Αράο εκπροσώπησε τους παίκτες των «πράσινων» στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, αναφέροντας μεταξύ άλλων την «όμορφη πίεση» για κάθε ποδοσφαιριστή.

Παράλληλα μίλησε για τους Βούλγαρους και το γεγονός ότι το «τριφύλλι» έχει… διαβάσαι καλά τον αντίπαλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Πρώτο ματς με πολύ μεγάλη υποχρέωση πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό. Πώς το βιώνουν αυτό οι παίκτες καθημερινά και τι πρέπει να έχει αύριο η ομάδα για να κάνει το πρώτο βήμα;

«Καταρχάς όποιος παίζει στον Παναθηναϊκό γνωρίζει πολύ καλά και την ευθύνη που έχει καθώς και όλα όσα πρέπει να κάνει. Άρα όλοι γνωρίζουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Είναι μια όμορφη πίεση για κάθε παίκτη. Πρέπει να έχουμε έναν αγώνα σίγουρο, έναν αγώνα που θα είναι σωστός. Θα πρέπει στον αυριανό αγώνα να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας και να σιγουρέψουμε τη νίκη και κατόπιν την πρόκριση».

Η ομάδα ξεκινάει και φέτος νωρίς τις υποχρεώσεις της. Είναι ένα παιχνίδι που δεν θα γίνει στην Λεωφόρο, αλλά στο ΟΑΚΑ, που έγιναν πέρσι τέτοια ματς. Όταν φάνηκε ότι η ομάδα έβγαλε μια αντίδραση σε πιο δύσκολα ματς. Πού πιστεύετε ότι θα κριθούν τα ματς και ειδικά σε μια τέτοια περίοδο, που μπορεί να υπάρχει βελτίωση από εβδομάδα σε εβδομάδα.

«Όπως σωστά είπατε εδώ έχουμε παίξει και πέρσι. Είναι ένα γνωστό γήπεδο, ξέρουμε ακριβώς τι θα βρούμε. Γνωρίζουμε τις διαφορές με την Λεωφόρο. Προσβλέπουμε να έχουμε τους φιλάθλους μας, που θα μας στηρίξουν. Έχουμε δει και τον αντίπαλο, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του. Θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες τους».

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα δυνατά στοιχεία του αντιπάλου σας;

«Έχουμε δει βίντεο του αντιπάλου. Δεν θα μιλήσω για αυτά, όμως είμαστε μια μέρα πριν τον αγώνα. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Υπάρχουν σημεία που πρέπει να προσέξουμε, ο προπονητής μας τα έχει πει, τα έχουμε δει. Έχουμε δουλέψει κάποια συγκεκριμένα πράγματα πάνω σε αυτό. Έχουμε την στρατηγική μας στον αγωνιστικό χώρο και θα ψάξουμε τη νίκη».