Μακεδονικός, Μιχάλης Κουιρουκίδης Credits: Makedonikos Fc

Superleague 2

Μακεδονικός: Και με τη… βούλα «πράσινος» ο Κουιρουκίδης

25.07.24 | 02:06

Ενίσχυση στο «9» για τον Μακεδονικό, που απέκτησε νέα… αιχμή δόρατος, για το κενό του Σιμόνι, η οποία δεν είναι άλλη από τον Μιχάλη Κουιρουκίδη. Ο έμπειρος Δραμινός φορ στέφθηκε πέρυσι πρωταθλητής στην κατηγορία με τον Λεβαδειακό. Αναλυτικά η ενημέρωση των «πράσινων»:

«Ο Μιχάλης Κουιρουκίδης στην κορυφή της επίθεσης του Μακεδονικού!

Η διοίκηση της ΠΑΕ Μακεδονικός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Μιχάλη Κουιρουκίδη!

Όταν ο ποδοσφαιρικός Θεός έπλαθε τον 29χρονο (18/01/1995) επιθετικό ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρος, χαρίζοντας του ύψος (1.92μ.), ταχύτητα, αποτελεσματικά τελειώματα με πόδι και κεφάλι, δημιουργικότητα και πάθος για το ποδόσφαιρο. Και με πολλή προσωπική δουλειά, ο «Κουιρούκ» κέρδισε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο – και μάλιστα στην Α Εθνική – με τον Εργοτέλη, που τον ανακάλυψε στην Γ Εθνική και τον ΑΟ Γλυφάδας!

Στην καριέρα που ακολούθησε, ο Κουιρουκίδης αποδείχθηκε καθοριστικός για πολλούς συλλόγους σπουδαίου βεληνεκούς, καθώς μέχρι σήμερα μετρά 5 ανόδους και 3 πρωταθλήματα! Αφού φόρεσε τις φανέλες του Αστέρα Βάρης, της Καλλιθέας και της Προοδευτικής, ο Αθηναίος φορ πήρε τρεις (!) διαδοχικές ανόδους με τον Ιωνικό στην Football League (μέσω των μπαράζ της Γ Εθνικής), στην Super League 2 (μεσολάβησε ένα εξάμηνο στην Καλαμάτα) και στην Super League (κατάκτηση πρωταθλήματος Super League 2)!

Την σεζόν 2021/22 σημείωσε 7 τέρματα και 3 ασίστ, αγωνιζόμενος για Διαγόρα και Κηφισιά στον Νότιο Όμιλο, ενώ ένα χρόνο μετά πανηγύρισε με την ομάδα των βορείων προαστίων πρωτάθλημα και άνοδο στην Super League, σημειώνοντας 13 γκολ και 3 ασίστ σε όλη την σεζόν!

Πέρυσι, ο Λεβαδειακός δημιούργησε ένα πολυάριθμο και ποιοτικό ρόστερ που τον συμπεριέλαβε σε θέση αιχμής και οι διαθέσεις του φάνηκαν από νωρίς, αφού σε λιγότερα από 400 λεπτά συμμετοχής στην αρχή της σεζόν, ο Κουιρουκίδης είχε προλάβει να βρει 3 φορές δίχτυα και να μοιράσει και 1 ασίστ, πριν από έναν τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης για σημαντικό χρονικό διάστημα. Ολοκληρώνοντας την αποκατάσταση του, ο έμπειρος φορ επέστρεψε στο χορτάρι με περίσσεια διάθεση, πανηγυρίζοντας φυσικά την πέμπτη άνοδο και το τρίτο πρωτάθλημα της καριέρας του!

Πλέον, με τα πράσινα του Μακεδονικού, είναι έτοιμος για νέα στιγμιότυπα, νέες επιτυχίες και νέες συλλογικές και προσωπικές αναμνήσεις!
Η διοίκηση του συλλόγου καλωσορίζει τον Μιχάλη στην μεγάλη «πράσινη» οικογένεια και του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες!».

«Είμαι εδώ για να υπενθυμίσω ποιος είμαι»

Στις πρώτες του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα των «πράσινων», ο Κουιρουκίδης ανέφερε: «Πραγματικά είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ! Ήταν μία απόφαση – δεν θα πω εύκολη – που την έλαβα σκεπτόμενος ότι θα είναι το καλύτερο για μένα και για το μέλλον μου και γενικά για την απόδοση μου, για να χαρώ το ποδόσφαιρο. Έπαιξε τεράστιο ρόλο η προσέγγιση. Έπαιξαν τεράστιο ρόλο οι άνθρωποι, ο προπονητής… Είμαι εδώ για να ξαναδείξω, για να υπενθυμίσω ποιος είμαι, να βάλω πολλά γκολ, πολλές ασίστ – γιατί δεν θέλω μόνο να σκοράρω. Θέλω να κερδίζω. Είμαι εδώ για να κερδίζω».