Παναθηναϊκός Φωτογραφία: Eurokinissi

UEFA EUROPA LEAGUE

Παναθηναϊκός-Μπότεφ Πλόβντιβ (21:00, CosmoteSports 1): Για σκορ πρόκρισης το «τριφύλλι» – Η ενδεκάδα του Αλόνσο

25.07.24 | 08:45

Το ευρωπαϊκό ταξίδι της περιόδου 2024/2025 ξεκινά απόψε για τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» επιστρέφουν στο ΟΑΚΑ, όπου θα υποδεχθούν την Μπότεφ Πλόβντιβ (21:00, CosmoteSports 1 HD), στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση του Β΄ προκριματικού γύρου του Europa League (η ρεβάνς θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη (1/8) στο «Κρίστο Μπότεφ»).

Το ζητούμενο απέναντι στην ομάδα της Βουλγαρίας για το «τριφύλλι»; Το σκορ εκείνο που θα του δώσει τη δυνατότητα για να πάει σε επτά βράδια στη γειτονική χώρα χωρίς άγχος, ούτως ώστε να σκέφτεται από απόψε κιόλας τις προσεχείς αναμετρήσεις με τον Αγιαξ, σε περίπτωση που ο «Αίαντας» επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Βοϊβοντίνα.

Ο Παναθηναϊκός, παρότι δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τις μεταγραφικές του κινήσεις, με την προσθήκη του Βραζιλιάνου Τετέ (εντός της ημέρας ανακοινώνεται και τυπικά η απόκτησή του, ενώ έχει ήδη δηλωθεί και στην ευρωπαϊκή λίστα για ματς με τους Βούλγαρους), σε συνδυασμό και με εκείνη του Ίνγκι Ίνγκασον, που προηγήθηκε, θα παρουσιαστεί σαφώς πιο ενισχυμένος και έτοιμος για να… κάνει τη δουλειά που πρέπει!

Το πιο πιθανό σχήμα

Βάσει των όσω δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (24/7), ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει αποφασίσει για το αρχικό σχήμα που θα παρατάξει εναντίον της Μπότεφ.

Σύμφωνα με τα όσα έχει δείξει τις τελευταίες μέρες στις προπονήσεις ο Ουρουγουανός προπονητής προτίθεται να ξεκινήσει με τον Γιούρι Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια, τους Βαγιαννίδη και Μλαντένοβιτς στο δεξι και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, ενώ το κεντρικό δίδυμο θ΄ αποτελέσουν οι Σένκεφελντ και Γεντβάι.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής φαβορί για παρτενέρ του Αράο είναι ο νεοαποκτηθείς Μαξίμοβιτς (πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής  στο τελευταίο φιλικό με τη Μακάμπι Νετάνια), ενώ την τριάδα πίσω από τον σέντερ φορ θα απαρτίζουν οι Μαντσίνι (δεξιά), Μπακασέτας (επιτελικός μέσος) και Τζούριτσιτς (αριστερά).

Σε ότι έχει να κάνει με τον παίκτη που θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης, αν και ο Γερεμέγεφ ήταν βασικός σε όλα φιλικά προετοιμασίας και θεωρητικά είναι το φαβορί για να ξεκινήσει, δεν αποκλείεται ο Αλόνσο να δώσει φανέλα βασικού στον Σπόραρ, μιας και ο Ιωαννίδης δεν είναι ακόμη σε θέση να βοηθήσει.

Την αποστολή του Παναθηναϊκού συμπληρώνουν οι Ντραγκόφσκι, Λίλο, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Βιλένα, Τσέριν, Βέρμπιτς, Μπάλντοκ, Ζέκα και Λημνιός.