Φάση από το φιλικό του Άρη με την Αλκμααρ Φωτογραφία: Eurokinissi

Bloggers

Άρης: Οι απουσίες που δεν φάνηκαν, η ανάγκη ενίσχυσης και ο Μάντζιος που γνωρίζει τον τρόπο

25.07.24 | 14:18

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Το πρώτο δείγμα του Άρη στη διάρκεια της προετοιμασίας του ήταν θετικό βάσει της εικόνας στο φιλικό με την πιο έτοιμη από αυτόν Αλκμάαρ με τον Άκη Μάντζιο να δείχνει πανέτοιμος να διαχειριστεί την αγωνιστική χρονιά που πλησιάζει.

Ο Άρης του πέρσι έδειξε να βρίσκει τα πατήματά του και να αντεπεξέρχεται στη λογική του Έλληνα τεχνικού.

Πολύ απλά γιατί άπαντες και έχουν δουλέψει μαζί του, αλλά και μεταξύ τους. Για αυτό και δεν φάνηκε η απουσία κάποιου νέου προσώπου όπως και η απώλεια αυτών που αποχώρησαν από το ρόστερ.

Και πιο συγκεκριμένα οι Μπίργκερ Βερστράτε και Νέβεν Τζούρασεκ από τον χώρο της μεσαίας γραμμής και ο Μόουζες Οντουμπάτζο από το δεξί άκρο της άμυνας.

Όπως και ο τραυματίας Βλάντιμιρ Νταρίντα που παρέμεινε στην Θεσσαλονίκη μη ακολουθώντας την αποστολή στην Ολλανδία.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει η ανάγκη της ενίσχυσης. Και όχι μόνο με τους Κλέιτον Ντιαντί, Πιόνε Σίστο και Πάπε Αμπού Σισέ.

Ο Άρης όπως ήταν επόμενο κόντρα στην Αλκμάαρ είχε περισσότερες δυνάμεις στο πρώτο ημίχρονο καθώς ήταν μόλις το πρώτο του φιλικό παιχνίδι και όπως ήταν επόμενο λείπει ο ρυθμός από τους ποδοσφαιριστές του.

Απλούστατα γιατί όλο αυτό το διάστημα είναι σε ρυθμό προπονήσεων.

Χαμόγελα και ικανοποίηση μπορεί να υπήρχαν από την πρώτη εικόνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης αλλά ως εκεί. Ειδικότερα από το γεγονός ότι ο Άρης αντεπεξήλθε στην «καυτή» επίθεση της Αλκμάαρ που μέχρι στιγμής έχει σημειώσει 23 γκολ στα φιλικά της παιχνίδια.

Ο Μάντζιος που είδε σίγουρα ωστόσο κι άλλα από αυτά που ήθελε και συνηθίζει να ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του.

Όπως πίεση πάνω στην μπάλα και καλή κυκλοφορία στην κατοχή της αλλά και την επιθετικότητα μέσα από αυτά τα δύο στοιχεία σε συνδυασμό με την αμυντική ισορροπία.

Οι πρώτες δοκιμές

Σε αντίθεση με την περσινή χρονιά ο Έλληνας τεχνικός του Άρη έκανε και την πρώτη ουσιαστική δοκιμή του.

Τοποθέτησε δίπλα από τον Ζαν Ζουλ δεδομένων των απουσιών στον χώρο της μεσαίας γραμμής τον Μάρτιν Μοντόγια. Έναν ποδοσφαιριστή που όλα έδειχναν πως μετά την πώληση του Μόουζες Οντουμπατζο στην ΑΕΚ θα όδευε ως δεξιός μπακ κάτι όμως που φαίνεται ότι δεν θα συμβεί μετά και από την απόκτηση του Ούγκο Μάγιο.

Κατά τα άλλα και σαν μία πρώτη ανάγνωση δεν υπήρχανε άλλες ιδιαίτερες εκπλήξεις από τον Μάντζιο όσον αφορά την βασική του ενδεκάδα.

Ακόμη και με την παρουσία του Άλβαρο Ζαμόρα στην κορυφή τη επίθεσης αντί του Λορέν Μορόν με τον διεθνή Κοσταρικανό επιθετικό να βρίσκει δίχτυα και να είναι βέβαιο ότι θα δώσει λύσεις και ως αριστερό χαφ μαζί με τους Κίκε Σαβέριο όπως φάνηκε κόντρα στην Αλκμάαρ αλλά και τον νεοφερμένο Πιόνε Σίστο.

Όσο δε για το αμυντικό κεντρικό δίδυμο εκεί υπήρχε εκτός από τον σίγουρο Γιάκουμπ Μπράμπτες δίπλα του ο απόλυτα υγιής και πάλι Φραν Βέλεθ που με τη σειρά του μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Στα άκρα δε της άμυνας ήταν οι Φατόρε και Φεράρι αριστερά και δεξιά που είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσουνε δύο λύσεις στο βάθος της χρονιάς.

Εν ολίγοις ο Άρης μόλις ξεκίνησε. Ο Μάντζιος που έχε αποδείξει ότι δεν έχει στα χέρια του ένα μαγικό ραβδί αλλά γνωρίζει πολύ καλά πως να διαχειριστεί τους ποδοσφαιριστές του στη λογική περιμένει και τα υπόλοιπα κομμάτια αλλά και την οριστική απόφαση για την υπόθεση των μεταλλίων του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson με τον Παναθηναϊκό.

Αυτή που θα κρίνει εκτός της δικής του παρουσίας στην άκρη του πάγκου στις δύο πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος της Stoiximan Super League αλλά και σε ποιους ποδοσφαιριστές μπορεί να υπολογίζει.