Φωτογραφία: Screenshot YouTube

Bloggers

Παναθηναϊκός: Ο εξαιρετικός Τετέ, οι ποιοτικές μεταγραφές και η υποχρέωση για πρώτο βήμα πρόκρισης!

25.07.24 | 10:06

Ο στόχος στον Παναθηναϊκό ήταν εξ’ αρχής ξεκάθαρος αναφορικά με τις μεταγραφικές κινήσεις σε όλες τις θέσεις και κυρίως σε αυτές των εξτρέμ:

Να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που θα ανεβάσουν την ποιότητα του ρόστερ και που θα φέρουν στην ομάδα χαρακτηριστικά που της έλειπαν.

Με πιο πρόσφατο τον Τετέ και έχοντας προηγηθεί οι Μαξίμοβιτς, Μπάλντοκ, Ινγκασον, αντιλαμβάνεται κανείς ότι μέχρι στιγμής και σε θεωρητικό πάντα επίπεδο (όλα στο χορτάρι κρίνονται) αυτό συμβαίνει.

Ο Τετέ που μπορεί να κάνει τη διαφορά

Η μεταγραφή Τετέ για τον Παναθηναϊκό κρίνεται εξαιρετική! Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να δώσει πολλά στο “τριφύλλι” στα άκρα της επίθεσης (κατά κύριο λόγο δεξιά) και που ανεβάζει κατά πολύ το επίπεδο.

Σε εξαιρετική ηλικία (24), με δίψα για ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου και για καθιέρωση μετά τη θητεία του στη Γαλατασαράι (45 συμμετοχές, 3 γκολ, 6 ασίστ), ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ντύνεται στα πράσινα έπειτα από τις αθόρυβες κινήσεις που έκαναν το τελευταίο διάστημα οι άνθρωποι του κλαμπ.

Πρόκειται για παίκτη με πολλές παραστάσεις παρά το νεαρό του ηλικίας του. Μετράει μέχρι τώρα στην καριέρα του 197 συμμετοχές, 43 γκολ και 31 ασίστ, ενώ πέρα από τα όσα φοβερά και τρομερά έκανε στη Σαχτάρ (108 παιχνίδια, 31 γκολ, 15 ασίστ), έχει εμπειρία από Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Λέστερ και Γαλλία με αυτή της Λιόν.

Θέλετε κι άλλα; Έχει αγωνιστεί 20 φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας σκοράρει 3 ασίστ και μοιράζοντας 2 ασίστ, ενώ αναφορικά με τους τίτλους μετράει ήδη δυο πρωταθλήματα Ουκρανίας, ένα Κύπελλο και ένα σούπερ Καπ στη χώρα, ένα πρωτάθλημα και ένα σούπερ καπ στην Τουρκία.

Το κυριότερο όλων είναι ότι ο Τετέ διαθέτει όλο το “πακέτο”. Έχει στοιχεία τα οποία έψαχνε να βάλει ο Ντιέγκο Αλόνσο στα εξτρέμ του, σε συνδυασμό φυσικά με την υψηλή ποιότητα.

Οπως αναφέραμε και παραπάνω, παίζει κυρίως στη δεξιά πλευρά της επίθεσης, παρά το γεγονός ότι είναι αριστεροπόδαρος και έχει ικανότητα να κινείται διαγώνια εσωτερικά λόγω ταχύτητας και καλής τεχνικής.

Διαθέτει την άνεση να αγωνιστεί ως δεύτερος φορ. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που δεν έχει πιάσει ακόμη ταβάνι και ψάχνει την ευκαιρία του για καθιέρωση προκειμένου να δείξει όλα όσα αξίζει.

Ρίχνοντας κανείς μια ματιά στα στατιστικά του καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, θα διαπιστώσει ότι μετράει ένα 60% επιτυχίας στις συνολικές του ενέργειες.

Έχει 55% στις ντρίμπλες, ενώ είναι εύστοχος στο 34,4% στις σέντρες που επιχειρεί! Το 40% των σουτ που επιχειρεί είναι στον στόχο, ενώ έχει μ.ο 0.34 γκολ.

Κερδίζει το 45,5% των επιθετικών μονομαχιών και έχει 4.54 επαφές στην αντίπαλη περιοχή. Το 83,9% στις πάσες του έχει επιτυχία, όπως και το 66,5% στις μακρινές μεταβιβάσεις.

Έχει, επίσης, ένα ποσοστό 71.7% στις πάσες στο τελευταίο τρίτο και 59,6% στις πάσες στην περιοχή.

Τέλος, περνάει με επιτυχία το 72,7% των προωθημένων μεταβιβάσεών του.

Η φιλοσοφία αναφορικά με την ενίσχυση είναι ξεκάθαρη

Ο Παναθηναϊκός έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ντύσει στα πράσινα έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, στα 24 του, με εκπληκτικά στοιχεία εξτρέμ και τρομερή όρεξη να δείξει και να κάνει πράγματα.

Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι με τέτοιου τύπου κινήσεις, ανεβάζεις το επίπεδο σου, κάνεις πιο εύκολη τη δουλειά του προπονητή και περιμένεις πολλά περισσότερα τη φετινή σεζόν.

Κι όπως αναφέραμε και παραπάνω, όλες οι μέχρι τώρα μεταγραφές που έχουν γίνει είναι βασισμένες πάνω σε τέτοια φιλοσοφία και στρατηγική. Θα ακολουθήσουν, φυσικά, κι άλλες με τον Πελίστρι (και όχι μόνο) να είναι σε πρώτο πλάνο για τη θέση των εξτρέμ, ενώ θα αποκτηθεί αριστερός μπακ, δίχως να αποκλείονται κι άλλες μεταγραφές (επιθετικός, χαφ).

Η υποχρέωση με Μπότεφ

Για το τέλος αφήσαμε το αποψινό ματς με την Μπότεφ και την πρώτη επίσημη υποχρέωση ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει ως παράδειγμα τα όσα συνέβησαν χθες σε Τούμπα και (κυρίως) Νέα Φιλαδέλφεια.

Στην Ευρώπη εύκολα ματς και ιδιαίτερα τέτοια εποχή δεν υπάρχουν.

Απαιτείται σοβαρότητα, συγκέντρωση στο 100% και πνευματική ετοιμότητα για να γίνει το πρώτο βήμα απόψε.

Φυσικά και οι “πράσινοι” είναι καλύτερη ομάδα από την Μπότεφ, αλλά η εποχή είναι “πονηρή” και αυτό το είδαμε και χθες.

Η πρόκριση στην επόμενη φάση αποτελεί υποχρέωση και για να έρθει, ο Παναθηναϊκός οφείλει να παρουσιαστεί όπως πρέπει απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο…