Φωτογραφία: pasgiannina.gr

Superleague 2

ΠΑΣ Γιάννινα: Ανακοίνωσε τον Γερμανό Ρίντερ

25.07.24 | 17:59

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε την απόκτηση του Τιμ Ρίντερ.

Ο Γερμανός μέσος τη περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Μόναχο 1860, έχοντας 31 συμμετοχής. Στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στην Άουγκσμπουργκ, στην Καιζερσλάουτερν, ενώ ξεκίνησε τη καριέρα του από τις ακαδημίες της Μπάγερν Μονάχου.

Στο εξωτερικό έχει βγει άλλη μία φορά όταν μετακόμισε στην Πολωνία για χάρη της Σλασκ Βόρτσλοφ.

Η ανακοίνωση της ομάδας:

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Tim Rieder.

Ο Γερμανός μεσοαμυντικός γεννήθηκε στο Νταχάου τον Σεπτέμβριο του 1993 και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Μπάγερν Μονάχου σε ηλικία 16 ετών. Αφού αγωνίστηκε με όλες τις μικρές ομάδες των Βαυαρών, το καλοκαίρι του 2010 μετακόμισε στην Άουγκσμπουργκ αρχικά στην Κ19 και στη συνέχεια στη δεύτερη ομάδα. Μετά από 134 συμμετοχές, τέσσερα γκολ και δύο ασίστ πήρε την ευκαιρία για την πρώτη ομάδα όπου και αγωνίστηκε στην Bundesliga σε έξι παιχνίδια.

Στην Άουγκσμπουργκ παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 πριν παραχωρηθεί δανεικός στην Πολωνία και την Σλασκ Βρότσλαβ μέχρι το τέλος της σεζόν. Στην Πολωνία κατέγραψε 13 συμμετοχές πριν επιστρέψει στην Άουγκσμπουργκ. Την επόμενη σεζόν ο Ρίντερ αγωνίστηκε στην 2.Bundesliga με την φανέλα της Ντάρμσταντ σε 17 παιχνίδια.

Την σεζόν 2019-2020 παραχωρήθηκε ξανά δανεικός στην Μόναχο 1860 όπου είχε μια γεμάτη σεζόν με 26 παιχνίδια και τρία γκολ καθώς και μία ασίστ. Το καλοκαίρι του 2020 αποχώρησε με κανονική μεταγραφή για άλλη μια ιστορική ομάδα της Γερμανίας, την Κάϊζερσλάουτερν στην οποία ήταν βασικός και αναντικατάστατος με 38 παιχνίδια και δύο ασίστ. Επόμενη ομάδα η Türkgücü München όπου κατέγραψε μία ασίστ σε 30 συμμετοχές πριν μείνει ελεύθερος όταν και η ομάδα δήλωσε πτώχευση.

Έτσι, το καλοκαίρι του 2022 επέστρεψε στην Μόναχο 1860 όπου τα δύο τελευταία χρόνια ήταν βασικό μέλος της ομάδας έχοντας συνολικά 57 συμμετοχές καθώς και δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ. Συνολικά στην καριέρα του μετράει 345 αγώνες, εννιά γκολ και οκτώ ασίστ.

Tim καλως ήρθες στην οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία!